Hivatalos: a SEIREN érkezik Pécsre

2021. április 16. 11:04 2021. ápr. 16. 11:04

A tegnapi nap során Péterffy Attila Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy egy újabb befektető érkezik Pécsre, de még nem árulta el, hogy melyik cég is az pontosan. Ma délelőtt megtudhattuk, hogy egy Japán befektető vállalatcsoportról van szó.

A SEIREN a Déli Ipari Parkba, egy 23 hektáros területen egy textilipari üzemet fog létesíteni. Az első ütem a tervek szerint 2022-ig készül el és mintegy 200 pécsiek ad majd munka lehetőséget. A három kontinens kilenc országában érdekelt japán holding érkezésével Pécs felkerülhet a befektetők nemzetközi térképére- írja Péterffy Attila.

Péterffy Attila büszke arra, hogy több közép-európai helyszínt is megelőzve lett a tradicionális vállaltcsoport modern és környezettudatos gyárának kiválasztott otthona. A polgármester elmondta, hogy a Külügyminisztérium munkatársai mellett a legtöbbet Ruzsa Csaba alpolgármester úr és pécsi önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztályának dolgozói tették.

Péterffy Attila bízik abban, hogy a SEIREN gyáralapítása további érdeklődők figyelmét is felkelti és Pécs felkerülhet a nemzetközi befektetői térképre.

Megtudhattuk, hogy a pécsi telephelyen a fejlesztés első üteme 2022-ig készül el, és 200 pécsinek ad majd munkahelyet, de a befektetők már most tervezik a hasonló méretű bővítést, aminek jele, hogy egy 23 hektáros területet vásároltak.

Az autókárpitokat készítő üzemben közép- és felsőfokú végzettségű pécsiek kaphatnak munkát.

Forrás: Péterffy Attila Facebook-oldala.