Hivatalosan is kinyitották Pécset

2020. július 1. 15:20 2020. júl. 1. 15:20

Július elsejével elindult az önkormányzat által gründolt Pécs NYITVA turisztikai kampány, melyhez már több mint félszáz partner csatlakozott. A kampány részleteit sajtótájékoztatón ismertették a Palatinus hotel tetőteraszán.

- A kampány egy széles körű összefogás és közös gondolkodás eredménye. Már most ötvennél több partner - 20-nál több szálláshely, 15 gasztronómiai szolgáltató, valamint több mint 15 turisztikai szolgáltató – csatlakozott a kezdeményezéshez - kezdte a sajtótájékoztatót Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője. Szavai szerint folyamatos érdeklődés övezi a kampányt, akik szeretne becsatlakozni, az a turizmus@ph.pecs.hu-n jelezheti szándékát.

"A célunk az, hogy olyan vendégeket csábítsunk a városba, akik biztonságos környezetben sok-sok élményre vágynak"

– fogalmazott az osztályvezető. A programot rádiókampányokkal és közterületi hirdetésekkel is népszerűsítik majd. Azért, hogy az idelátogatók könnyebben megismerhessék Pécs nevezetességeit, egy „útlevéllel” segítik őket, amelyet a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez a vendégek, és mely a kampányhoz csatlakozott partnereket mutatja be. Nyereményjáték is lesz, a szerencsés a jövő évi Zsolnay Fényfesztivál (az ideit elkaszálta a koronavírus - szerk.) idején már a város és partnerei vendégeként térhet vissza Pécsre.

Fotó: Pécsi STOP

Kincses arról is beszélt, hogy a várost felkeresőket egy játékra is invitálják: a Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ készítette 3D-nyomtatott lakatokat gyűjthetnek be, és vihetik azokat haza emlékbe.

A programokról Bognár Szilvia alpolgármester szólt. Mint mondta, június utolsó hétvégéjén már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek önmagukban is változatos programokat kínálnak a jazztől a Pannon Filharmonikusok komolyzenei koncertjéig.

Hangsúlyozta, napközben is érdemes kilátogatni a kulturális negyedbe a vezetett élménytúrákért és a tárlatokért, ahol a kiállított tárgyak már egyenesen megszólalnak a hosszú bezártság után. Bognár Szilvia kiemelte a múzeumokat is, amelyekben szintén újraindult az élet. Emellett augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozatot indítanak, mely a belváros szívét tölti meg élettel, pezsgéssel.

Fotó: Pécsi STOP

Az alpolgármester kiemelte az augusztus 20-hoz kapcsolódó időszakot. Mint mondta, a Dóm téren felállítanak egy óriásszínpadot, és többek között a Pannon Filharmonikusok nagykoncertje, a Mamma mia! Is várja majd az érdeklődőket.

Bognár Szilvia után Gellai Gergő zenei szervező vette át a szót, és a Múzeum utcában, de a Szabadtéri Színház területén kialakított új programhelyszínen, a Káptalan Kertben induló nyári koncertsorozatról árult el részleteket. Mint mondta, a sorozat a Bagossy Brothers duplakoncertjével indul a hétvégén, melyet a nyár folyamán számos fellépés követ majd. Emellett pörög a Pécs100x nevű programsorozat is, ami a Király utcát pezsdíti fel.

Bojcsev Andás, a Palatinus Grand Hotel igazgatója egyebek mellett arról beszélt: az összefogásra idén minden eddiginél nagyobb szükség van, ezért a város szállásadói örömmel álltak a város kezdeményezése mellé. Mint fogalmazott, nem titok, hogy rendkívül nehéz időszakon vannak túl a pécsi szállásadók is, most viszont annál szívesebben fogadják a vendégeket.

Bojcsev arról is szólt, az előfoglaltsági mutatók szerint bizakodóak lehetnek, de a teljes visszatéréshez még hosszú út áll a szállásadók előtt. Pécset egyébként az elmúlt hetekben már sokan felkeresték, vannak már egyéni szabadidős vendégek, ősszel dinamikus bővülésre lehet számítani, a szervezett üzleti utazókkal viszont vélhetően nem kell számolni az idén. Bízik abban, hogy a belföldi forgalom élénkülése ellenpontozhatja a kiesést.

 

Forrás: Pécsi STOP