Holnaptól munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz a Veress Endre úton

2021. szeptember 14. 20:54 2021. szept. 14. 20:54

2021. szeptember 15-én a munkaterület átadás-átvételi eljárással megkezdődik a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 kódszámú, a Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékcsatorna kivitelezése Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. koordinálásával.

A közlekedési szempontokat figyelembe véve a kivitelezési munkálatok szakaszosan és ütemekre bontva zajlanak majd, az egyes ütemek a megelőző szakasz elkészülte után következhetnek.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

2021. szeptember 15-től a Műjégpálya előtt, a Veress Endre utca déli oldala kerül korlátozás alá. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpával irányítják. A Műjégpálya előtti buszmegállót áthelyezik kb. 100 méterre nyugati irányba.

A mélyvonali csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztéséhez kapcsolódóan, a munkálatokkal teljesen összehangolva Pécs egyik legforgalmasabb szennyvíz gyűjtőcsatornájának korszerűsítése is elkezdődik 2021. szeptember 20-án a Veress Endre utcában. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kicseréli az Ybl Miklós utca – Pécsi Műjégpálya közötti rossz állapotú szennyvízvezetéket, ezzel együtt az Ybl Miklós utca – Szőnyi Ottó utca közötti ivóvízvezeték is megújul. Itt a munkavégzés ideje alatt útszűkületre lehet számítani, a kanyarodás a kihelyezett jelzőtáblák szerint történik. A Szőnyi Ottó utca a Páfrány utca felől zsákutca lesz.

A kivitelezési munkálatok tervezetten 7 hónapig tartanak.

 

A projekttel kapcsolatos részletes információk a telepulesimelyvonalpecs.hu oldalon találhatóak.

Ez is érdekelhet: Szombaton indul az előválasztás, összefoglaltuk a fontos információkat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során a lakosság megértését és türelmét kéri.

 

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

 

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata