Hoppál Péter házhoz ment a pofonért a Facebookon

2020. augusztus 4. 10:11 2020. aug. 4. 10:11

Túlmozgásosan kommentelt Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő az LMP-s Keresztes László Lóránt posztja alatt, az egyik hozzászólása valahogy aztán eltűnt, míg a másikon látványosan finomított, csak hát az a fránya "szerkesztési előzmények"-funkció attól még emlékszik a múltra.

A történet ott kezdődött, hogy Keresztes egy fizetett Facebook-posztban kérdezte fel Hoppált, miszerint múlt pénteken látványosan örült az új pécsi elektromos buszoknak, ugyanakkor nem ágállt a kormányzati megszorító intézkedések ellen, valamint nem támogatta az LMP azon módosítóját, mely a nehéz helyzetű városoknak segítette volna a járműpark-cserét.

A volt kulturális államtitkár, akinek már nem először szaladt meg a keze a Facebookon, ezen rendesen felspirázta magát, és az alábbit írta a Bahír.hu cikke szerint (Hoppál sorait a Szabad Pécs is megtalálta - szerk.):

"Nem tudom, hogy ezeket a hülyeségeket magad találod ki, vagy a Gyurcsánnyal szövetkezett 2%-os pártotok „kreatívjai”

Keresztes az alábbit válaszolta képviselőtársának:

„Kedves Hoppál Péter! Örülök, hogy személyesen írsz ide. Így talán megtudjuk, hogy pécsiként, pécsi képviselőként miért szavaztál nemmel a fent említett költségvetési módosítóra, ami a nehéz helyzetű városnak óriási segítség lett volna a járműpark cseréhéhez. Miért nem léptél fel az ellen, hogy az állam magára hagyta Pécset, és a többi várost a közösségi közlekedés finanszírozásában? Miért nem hallatod a hangod most, mikor a kormány 2 milliárdot el akar vonni a PTE-től? Rendben van-e szerinted, hogy a város közel félmilliárdot bukott el a gépjárműadó elvételével? Köszönöm előre is, ha megtisztelsz a válaszaiddal. Lóránt”

A cikk szerint Hoppál fenti kommentje később eltűnt. A volt államtitkár egy kommentelővel is összecsapott, ezen hozzászólása még látható, igaz, finomított rajta, csak hát a Facebook nem felejt:

Forrás: Facebook

A poszthoz érkező hozzászólások nem éppen lapogatták meg a karnagy vállát:

Forrás: Facebook

Szerző: H. V.

(Címlapkép: Hoppál Péter a buszátadón - fotó: Pécsma.hu/Csortos Szabolcs)

Forrás: Pécsi STOP