Hoppál Péter: megépül a PMFC új stadionja, befejezik a Dárdai Akadémiát

2020. október 22. 11:15 2020. okt. 22. 11:15

Csütörtök reggel posztolta ki Facebook-oldalára Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő, hogy a kormány döntése értelmében megépítik a PMFC új stadionját, egyúttal befejezik a Dárdai Labdarúgó Akadémia építését is.

A volt kulturális államtitkár nem eresztette bő lére, csak a fentebb idézetteket írta az alábbi posztban:

A Pécsma.hu felvetette, a döntés vélhetően a szerdai kormányülésen született, egyelőre azonban hivatalos nyomát nem látni. Az önkormányzati lap úgy tudja, egyelőre egy nyolcezres stadionról van szó, aminek legvalószínűbb helyszíne az épülő új kovácstelepi utánpótlásközponttól észak-nyugatra lévő, az áruházak mögötti terület, a legtöbb érintett legalábbis ezt a helyszínt tartaná a legmegfelelőbbnek. Megjegyzik, korábban felmerült még a Verseny utcában lévő Várkői sporttelep, a volt Bőrgyár-pálya is helyszínként, de egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy itt épül meg az új stadion.

Péterffy Attila polgármester még a nyáron egy tanulmányra hivatkozva azt mondta, egy 5-8 ezer fős stadion megépítésének költsége 12-18 milliárd forint lehet.

A fenntartása nem olcsó mulatság. Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági ügyekért felelő alpolgármester júliusi nyilatkozata szerint azért, hogy a város gazdasági helyzete stabilizálódjon, javuljon, az a cél, hogy a jövőbeni stadion mellett a sportcsarnok és a Dárdai Akadémia is állami fenntartásba kerüljön.

Forrás: Pécsi STOP