Hoppál Péterben most sem csalódtunk, a nácikhoz és Sztálinékhoz hasonlította az ellenzéki összefogást

2021. január 14. 14:10 2021. jan. 14. 14:10

A Fideszes országgyűlési képviselő régóta különös értéket képvisel facebook posztjaiban . Ez már sokadik alkalom, hogy enyhén fogalmazva "érdekes" posztokat készít követőinek. Most éppen a náci Németország és a szovjetek között 1939-ben létrejött megnemtámadási szerződéshez, közismertebb nevén a Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította a magyar ellenzék összefogását.

Hoppál Péter, pécsi miniszteri biztos és kultúráért felelős államtitkár csütörtökön délelőtt posztolt egy képet a Facebookon, amelynek felső részén a II. világháború előtt kötött megállapodásról készült fotó van, az alsó részén pedig az a január 5-i kép, ami akkor készült, amikor az ellenzéki pártok vezetői lefektették az esetleges közös kormányzás alapelveit. 

Hoppál azt írta bejegyzésében, hogy: „A történelemben a szélsőségek rendre egymásra találnak”. Valamint azt is hozzátette: „A szélsőjobb és a szélsőbal előbb-utóbb összeér.” 

 

 

Az említett paktum megkötésének napja, augusztus 23-a egyébként Európában a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja – írja a Telex.

 

A véleményvezér politikus egyébként régebbi posztjában olyan képet osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán, ami egy nem létező újságcikket ábrázol, ami Orbán Viktor miniszterelnök halálát jelenti be. Később pedig egy rasszista viccet nevezett kolosszálisnak.

 

Forrás: Facebook/ Telex / Pécsi Stop