Hoppál volt államtitkársága is megtolta a Fideszhez közel álló egyesület tettyei piknikét

2019. október 18. 14:50 2019. okt. 18. 14:50

Szeptember közepétől kezdve több olyan rendezvény is volt Pécsett, amelyen érdekes módon feltűnt a Fidesz polgármesterjelöltje, Vári Attila. Ilyen volt a Tettyei Piknik is, amelyet a kultúráért felelős államtitkárság is megtámogatott kétmillió forinttal.

A Szabad Pécs cikke szerint három hét - és egy ellenzéki választási győzelem - után válaszolt a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) azon kérdéseik egy részére, amelyet még a szeptember 20-án tartott Tettyei Piknik kapcsán tettek fel. 

Mint ismert, az önkormányzati választás előtti hetekben-napokban a városban több olyan rendezvényt is tartottak olyan Fideszhez közelállónak tűnő szervezetek, melyeken általában fideszes képviselőjelöltek, vagy maga Vári Attila polgármesterjelölt tett tiszteletét.

Ilyen volt a Tettyei Piknik is (ami amúgy korábban Tüke Nap néven futott, és tavaly tavasszal az országgyűlési választás előtt tartották, de volt már nyáron is), amelyet a Pécsi Polgári Szalon Egyesület szervezett a ZSÖK-kel együtt. 

A lap kérdéseinek egy részére (úgy, hogy a közérdekű adatigénylésükre választ még nem kaptak) a ZSÖK három hét után elárulta, hogy a rendezvényre 2 millió forintos támogatást kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságától, egymillió forintot pedig a Pécsi Polgári Szalon Egyesület fordított az eseményre megbízási szerződés formájában.

Mivel több ilyen rendezvény volt a városban - Kertváros Nap, Rókus Piknik, Ispitaaljáért Baráti Kör családi napja, a Gesztenyésben tartott rendezvény például -, így a Pécsi STOP adatigényléssel fordul a városháza felé, hogy megtudjuk, milyen forrásból és mennyit áldoztak ezekre a kvázi választási előbulikra. Az már kiderült például, hogy az október 8-ai pécsi Szabadságkoncertre majd 9 millió forintot fordítottak.

Forrás: Pécsi STOP