Hoppál Péter: ha nincs gyereked, nem számít neked a haza és a jövő

2018. szeptember 13. 15:38 2018. szept. 13. 15:38

Rövid, de velős elemzést posztolt Facebook-oldalán Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő a szerdán az Európai Parlament által elfogadott Sargentini-jelentés kapcsán. A volt kulturális államtitkár, ki már a civilek elleni uszításban is jeleskedett, most arra jutott, ha nincs gyermeked, akkor bizony neked nem számít a jövő.

Hoppál csütörtökön egy felettébb objektív bejegyzést osztott meg.

Itt egy képre rendezték az Európai Parlament elé került dokumentumot jegyző zöldpárti politikust, Judith Sargentinit, valamint Theresa May brit, Stefan Löfven svéd, Emmanuel Macron francia, Xavier Bettel luxemburgi, Mark Rutte holland elnököt, Nicola Sturgeon skót miniszter asszonyt, Angela Merkelt, Németország kancellárját, valamint Jean-Claude Juncker EP-elnököt. Mindegyik képre ráírták, hogy nincs gyermeke, kommentárként pedig azt biggyesztették oda, hogy "nézzük, kik építik Európát".

A kép készítője valamiért nem érezte szükségét annak, hogy nevén nevezze a politikusokat, így csak az adott országot jelezte a fotóknál.

Hoppál Péter az alábbit írta hozzá:

"Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a Carpe diem... Ennyi."

Magyarul: ha nincs gyermeked, akkor nem számít se a jövő, se a haza. Hoppál arra nem tért ki, hogy a gyermektelenek esetén van-e valami enyhítő tényező, gondolunk itt olyanra, hogy bizonyos kor alatt még elnézik a gyermektelenséget, de ha például 30 felett ebben a rendkívül prosperáló magyar gazdaságban nem vállalt még gyereket, az automatikusan nemzet-/jövőellenesnek számít-e.