Hosszúhetényi az idei pécsi Mindenki Karácsonyfája - videó

2020. november 23. 14:11 2020. nov. 23. 14:11

17 méter magas ezüstfenyő fogja díszíteni a pécsi Széchenyi teret - amit hétfő délelőtt kezdtek el felállítani a főtéren. , a fát egy magánszemély ajánlotta fel a saját kertjéből, mert a fa már kinőtte a kertet. A Széchenyi téri mellett a keleti városrészben, Kertvárosban, Uránvárosban, valamint Rácváros szélén.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint Hosszúhetényből érkezett hétfő késő délelőtt az a fa, amely idén tölti be a Mindenki Karácsonyfája szerepet a megyeszékhely főterén. 

Így hozták a fát meg a pécsi főtérre:

A 17 méter magas és mintegy méteres átmérőjű ezüstfenyőt egy magánszemély ajánlotta fel a saját kertjéből, mivel a fa kinőtte már a kertet, és félő volt, hogy az idős növény balesetet okoz. 

A fát a Széchenyi térre egy tréleren hozták, onnan pedig daruval emelték a megszokott helyére. Először kicsit ferdére sikerült, ezért farigcsáltak még rajta kicsit a szakemberek, másodjára viszont már jól állt (a második rápróbálás már pont nem látszik a videón - szerk.). A díszítést emelőkosaras autóval fogják elvégezni a napokban, a fa teljes pompájában az első adventi hétvégén lesz látható a téren.

Fotó: Pécsi STOP
Fotó: Pécsi STOP

"Ahogy az megszokott, idén is a város több helyszínén állít karácsonyfát a Biokom Nonprofit Kft. A Budai városrészben a Komját Aladár utcában, Kertvárosban a Csontváry sétányon, Uránvárosban a Mecsek Áruház előtti téren, valamint a Magyarürögi út és Rácvárosi út sarkán. Ezekre a helyszínekre a fák Mikulás előtt, december első hetében érkeznek majd meg"

- olvasható a közleményben. 

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP