Hőség: hűsítő locsolás és vízosztás Pécsett

2021. június 23. 20:02 2021. jún. 23. 20:02

Harmadfokú hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos, az intézkedés június 22-én éjféltől június 24-én éjfélig van érvényben. Ennek megfelelően kedd éjszaka a BIOKOM NKft. is elkezdte hűteni a főbb közlekedési útvonalakat, valamint a frekventált belvárosi utcákat. Az átforrósodott aszfalt hűtésére szolgáló locsolást szerda és csütörtök éjjel is megismétlik- közölte a pécsi önkormányzat.

A lajtos kocsik az érintett utcákban este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig járják az utakat, ez idő alatt összesen mintegy 52 ezer folyóméternyi útfelületet hűtenek vissza vízzel. A járművek a kisebb utcákban rövid ideig a megszokottnál nagyobb zajt kelthetnek, emiatt kérjük a lakosság elnézést és türelmét- hívják fel a figyelmet. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Az önkormányzat közölte, hogy a belvárosi forróság enyhítése érdekében a Széchenyi téren a BIOKOM NKft. munkatársai palackos ásványvizet osztanak a járókelőknek. A pécsi vasútállomáson 10 és 17 óra között szintén vízhez juthatnak a betérők a MÁV jóvoltából. Nyitvatartási időben a Pécsi Állatkertben is vízhez juthatnak a látogatók.

Ez is érdekelheti: Másodfokú hőségriasztást rendeltek el keddig

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Tettye Forrásház Zrt. már múlt héten kihelyezte permetkapuit a város három pontján: a Széchenyi téren, a Csontváry sétányon és az Uránbányász téren. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a forgalmas belvárosi sétálóutcák fölé árnyékot adó napvitorlákat helyez ki, a Tüke Busz Zrt. járatain pedig működtetik a klímaberendezéseket. A városban 34 darab ivókút és további hat csobogó vizét használhatják a felfrissülésre vágyó pécsiek, ezek korábban közzétett listáját a város honlapján találhatják meg- tudatják.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere is feltöltött a Facebook-oldalára egy bejegyzést a kánikula kapcsán, melyben azt írja:

Megteszünk mindent, hogy elviselhetőbb legyen a pokoli hőség!

Majd felsorolja, hogy már kihelyeztek napvitorlákat, vizet osztanak a Széchenyi téren, beüzemelték a párakapukat és összeszedtek hasznos információkat a hőség elleni védekezésről és a pécsi ivókutakról, csobogokról és szökőkutakról.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata