Idén is lesz Tanuló fesztivál a Pécsi Napok részeként

2020. augusztus 12. 17:33 2020. aug. 12. 17:33

Az idei, szeptember végi fesztiválon a digitalizáció, a környezettudatosság, a közös tanulás, a generációk közti kapcsolat, a helytörténet témáit járják körbe.

A pécsi Nevelők Háza Egyesület/Civil Közösségek Háza közleménye szerint idén is lesz a Pécsi Napok keretében szeptember 24-26. között Tanuló Fesztivál. 

Az első rendezvényt négy éve tartották meg, amely olyan jól sikerült - köszönhetően az interaktív tanulási programjainak - a közlés szerint, hogy 

"2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez."

A kezdeményezést a Pécsi Tudományegyetem is támogatja, valamint mindazon kisebb szervezetek, melyek elkötelezettek az egyéni és közösségi képességfejlesztés mellett.

Az idei program mottója a következő:

"Tanulással a kreatív és cselekvő közösségekért"
 

Az idei rendezvény logója:

Fotó: Nevelők Háza Egyesület/Civil Közösségek Háza

A szeptember 24-26. közti Tanuló Fesztivál helyszínei a pécsi belvárosban (Széchenyi tér, Jókai tér, Civil Közösségek Háza, stb.) és több más városrészben lesznek, minden nap 10 és 18 órák között. Szakmai rendezvényekre éppúgy lehet számítani, mint előadásokra és fesztivál-programokra is.

Idénre ezek a tervezett témák:

  • Tanuló Város – Okos Város: Technológia és digitalizáció - kényszer
  • és/vagy lehetőség
  • Város és környezet: Cselekvő közösségek a környezetért a COVID19
  • pandémia korában
  • Család és tanulás: A közös tanulási élmények szerepe
  • Intergenerációs és interkulturális tanulással az aktív állampolgárságért
  • Velünk élő történelem: Értékek és hagyományok
  • Tehetséggondozás és inkluzíó: Senkit se hagyjunk magára!

A rendezvényre a közoktatási intézmények tanárait és diákjait is várják a szervezők, regisztrálni ezen a honlapon lehet: http://ptf.ckh.hu

 

Címlapkép: Nevelők Háza Egyesület/Civil Közösségek Háza

Forrás: Pécsi STOP