Igazmondó Hoppál Péter lerántotta a leplet

2019. augusztus 20. 14:28 2019. aug. 20. 14:28

 Kővári a valódi civil, Mellár egyesülete álcivil. Hoppál megmondta. Mondjuk az is kiszökkent a Facebook-oldala kerítésén, hogy Kővári támad, de hát ennyi belefér. Gyurcsányista pártkatonák ellen mindenképp.

Jó, két napja volt, de a nagy hőségben csak kedden találtuk meg Igazmondó Hoppál Péter Facebook-posztját.

 

Egyetlen mondatban annyi hoppálság gyűlt össze, hogy győzzük kiválogatni, de:

 

az ÖPE valódi civil

 

Mellár Tamás egyesülete, a Mindenki Pécsért álcivil

 

akik az ellenzéki összefogás keretében indulnak, gyurcsányista pártkatonák.

 

Viszont helyet kapott benne egy fontos kis szókapcsolat is, jelesül, hogy az ÖPE támadja Mellár Tamás civil szervezetét. Hoppál szerint is.

 

Amúgy szerintünk is, de valljuk be, csak ritkán értünk egyet.

Mondjuk, hogy egy magát civilnek tartó, pedig végleg a Fidesz testére tapadt szervezet miért érzi kötelességének, hogy „támadjon”, ahelyett, hogy hiteles arcaival, vállalható szövetségesével, dicső múltjával és frappáns programjával versenyezzen a választók kegyeiért, ahogy demokráciákban szokás, az rejtély.

Ám az ÖPE már nem csak Mellárékat támadja, hanem a jó ízlést is. Legutóbbi közleményüknek már ez a mondata is bicskanyitogató:

„A Választási Bizottsághoz új beadvány benyújtásával védjük meg az igazunkat, hogy ne tiporhassa sárba a Mindenki Pécsért Egyesület, egyesületünk, az Összefogás Pécsért Egyesület becsületét, és a választókat ne téveszthessék meg azzal, hogy a nevünket és a programunkat is másolják, ráadásul más politikai erők fedőszervezeteként elrejtik a jelöltjeik hovatartozását.”

Ami viszont már cégképp vállalhatatlanul, arcpirítóan mocskos okádék mondat volt, az ez:

„Ennyi erővel ma Magyarországon akár egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, ha be van jegyezve a Bíróságon, és kitölti a formanyomtatványt a képviseletre jogosult aláírásával.”

Bizony. Akár egy bűnszövetkezet is. Ugyanitt: Péterffy Attila független polgármesterjelölt több alkalommal is elszámoltatást ígért megválasztása esetén és annak kiderítését: okoztak-e kárt az önkormányzatnál, a városi cégeknél a pécsi adófizetőknek.

Forrás: Barabás Béla