Így vigadott Hoppál Péter és Vári Attila a Fidesz-bálon

2020. február 24. 13:15 2020. feb. 24. 13:15

A hétvégén rendezték meg a XV. Pécsi Polgári Fidesz Bált, melyről Hoppál Péter mutatott fotókat a Facebook-oldalán. Hoppál mellett Vári Attila, Pécs fideszes polgármesterjelöltje, önkormányzati képviselő is jelen volt, akinek neve a napokban forgott a köztudatban, miután a pécsi önkormányzat közleménye szerint adatok tűntek el a választás után a PSN Zrt.-nél, melyet november elejéig vezetett.

Hoppál Péter posztja szerint a hétvégi bál díszvendégei, a szentegyházi huszárok Székelyföldről érkeztek.

A rendezvényen - ahol Tessely Zoltán kormánypárti országgyűlési képviselő, valamint Páva Zsolt volt polgármester is jelen volt - a volt kulturális államtitkár is hegedűt ragadott.

A bálon Vári Attila is feltűnt, aki a Fidesz polgármester-aspiránsa volt ősszel, és aki a PSN Zrt.-t vezette 2019 novemberéig. A sportcég kapcsán múlt pénteken derültek ki érdekességek az önkormányzati intézményeknél és társaságoknál zajló átvilágítás nyomán, melyet Péterffy Attila polgármester indított el megválasztását követően.

Az önkormányzat február 21-i közleménye szerint 2019. október 16-án, három nappal a választások után és egy nappal azután, hogy Péterffy Attila polgármester minden önkormányzati cég vezetőjét figyelmeztette iratmegőrzési kötelezettségére, Vári Attila, a PSN Zrt. akkori ügyvezetője elkérte a cég informatikai rendszerének működtetésével megbízott vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználó nevet és jelszót.

A városháza állítása szerint a rendszergazda átadta a kért adatokat, de ezt követően ezekkel a jelszavakkal többet nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, mert azokat megváltoztatták. Az új jelszavakat december 12-én kapta meg Vári Attila asszisztensétől, de a rendszerbe belépve komoly változásokat látott.

Az önkormányzat közleménye szerint 2019. október 17-én Vári Attila, személyi asszisztense és a PSN Zrt. üzemeltetési igazgatója asztali számítógépéről hardverek, szoftverek és adatok tűntek el, mindhárom számítógépbe új merevlemez került, a régieket és az azokon tárolt adatokat eltulajdonították. Ugyanígy eltűnt a gépekről a 2019. október 17-e előtt folytatott teljes céges levelezés több email-cím tekintetében, a Magyar Telekom által üzemeltetett központi szerverről pedig úgy törölték a levelezés teljes tartalmát, hogy azt a felhasználó ne tudja visszaállítani. 

A közlemény kiemelte, a történtek több bűncselekmény gyanúját is felvetik, egyebek mellett zárt küldemény megszerzését, megismerését, másnak továbbított vagy tárolt adat kifürkészését, rögzítését, az információs rendszerben lévő adat jogosulatlan megváltoztatását, törlését és idegen dolog jogtalan eltulajdonítását. A fejlemények miatt a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. jelenlegi vezetője feljelentést tett a Pécsi Rendőrkapitányságon tett információs rendszer vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt. 

Lapunk, ahogy a hvg.hu és a Szabad Pécs is kereste a fentiek kapcsán Várit. Mi egyelőre várjuk a fideszes képviselő válaszát, de a hvg.hu és a Szabad Pécs sem számolt be az olimpikon reakciójáról, így megkockáztatjuk, hogy ők is.

Szerző: H. V.


 

Forrás: Pécsi STOP