Így futott be jó ebédhez a zivatar Pécsett - fotók, videók

2018. május 10. 12:26 2018. máj. 10. 12:26

Kissé sietős lett ma sokak ebédje a baranyai megyeszékhelyen: nem sokkal 12 óra előtt ugyanis megdörrent az ég, és ömleni kezdett az eső. A zivatar szinte egy helyben állt, a felhőszakadást apró jég is kísérte.

A Dunántúlra már kora reggel figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mondván, heves zivatarok várhatók a nap folyamán. A prognosztizált zivatar pedig be is toppant: fél 12 után megdördült az ég, majd egy kiadós zuhé verte el a port.

A zivatar egy-két vaskos lecsapó villámot is hozott, az egyik Egyetemváros környékén talált el valamit, remélhetőleg csak villámhárítót.

A zivatar érkezéséről egy kertvárosi olvasónktól kaptunk képeket:

Egyetemváros környékén esett, nem is kicsit, ez a kép onnan jött:

A folytatásban lehet még zuhé, így néz ki jelenleg az OMSZ riasztási térképe:

Frissítés: 37 milliméter eső hullott a baranyai megyeszékhelyen

Az Időkép szerint az ebédelést kissé bonyolulttá tevő felhőszakadást egy intenzív, szinte egy helyben álló zivatar okozta Pécsett és a város környékén.

Mint írták, csütörtökön a déli tájakon indultak be az első zivtarok. A Mecsek felett nagyjából délelőtt 11 körül kezdett kialakulni az a zivatarcella, mely 13 óra után még ontotta magából az esőt, a villámokat, a dörgést, miközben alig mozdult el kialakulásának helyéről. Az Időkép pécsi automatája fél kettőigg 37 miliméternyi csapadékot mért.

A portál mutatott is pár videót a zivatarról:

Ha Ön is készített izgi viharfotót/viharvideót, ne tartsa magában! Küldje el nekünk a Facebookon, mi pedig megmutatjuk jól!