Interaktív weboldalon tudhatjuk meg, hogy milyen is a PTE-n tanulni

2021. január 20. 11:07 2021. jan. 20. 11:07

Pécsett diplomát szerezni sokkal több a megszerzett kreditek összességénél. Pezsgő, nyitott, vidám, érdeklődő közeg várja a hallgatókat, akik a tanulmányaik mellett millióféleképpen kibontakozhatnak a művészetek, sport, könnyűzene, gasztronómia legkülönbözőbb területein. Kicsit fesztivál, kicsit előadás és kicsit tárlatvezetés – az Irány a PTE! Kultúrfeszt egy hétbe sűríti mindazt, amiért mindenki pécsi akar lenni -írja közleményében az egyetem.

Az is kiderült továbbá, hogy a kultúrfeszt célja, hogy a jelenlegi helyzethez igazodva, egyedi formában, virtuálisan átélhető legyen a pécsi egyetemi életérzés. Olyan programelemek szerepelnek a kínálatban, melyek virtuális „pótélményként” egy kis Pécset varázsolnak mindenki számítógépére, tabletjére vagy telefonjára.

Középiskolásoknak, aktív és végzett PTE hallgatóknak, szülőknek és oktatóknak élménydús online rendezvényeket, különlegességeket kínál az esemény, január 25-től 29-ig.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszttel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a https://felveteli.pte.hu/kulturfeszt oldalon.


Aki pedig jobban megismerné Pécset és környékét is, látogasson el az iranyapte.hu oldalra! Az egyedi, drónfelvételekre és gyönyörű látképekre épülő virtuális kiadvány olyan szép, hogy garantáltan mindenki a megyeszékhelyre szeretne látogatni, aki megnézi.

De az egyetem a szülőkről sem feledkezik meg, hiszen az Irány a PTE! Kultúrfeszt programjai között is helyet kapott a szülői fórum, valamint állandó felületet kínálnak a tapasztalat- és véleménycserére a PTE szülők számára létrehozott Facebook csoportjában. Emellett havi két alkalommal külön fogadóórán is feltehetik a szülők, vagy a leendő hallgatók a kérdéseiket. A kiválasztható időpontoknál
látható, hogy az általános tájékoztatás mellett mely szakok képviselői vesznek részt a fórumon, így első kézből is kaphatnak választ a továbbtanulás iránt érdeklődők.

A PTE világszínvonalú oktatásának köszönhetően az itt szerzett diploma piacképes. A hazai rangsorokban az egyik legmagasabbra értékelt oktatói gárda biztosítja a magas szintű oktatást, melynek köszönhetően ma már húszezren tanulnak a PTE-n, és a friss végzősök 96%-a ajánlja a most
jelentkezőknek egykori egyetemét! A Pécsi Tudományegyetem egyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként a legjobb 200 egyetem közé került a Times Higher Education idei nemzetközi rangsorában, a londoni Quacquarelli Symonds pedig a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ top 200 egyeteme közé sorolja a PTE-t.

Forrás: PTE