Ismert pécsi vállalkozó ellen indult hamis tanúzás miatt nyomozás

2019. január 23. 13:10 2019. jan. 23. 13:10

Az ormánsági elektromos bringarendszer visszásságai kapcsán másodfokon arra kötelezték a Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft-t, hogy fizesse meg a korábbi tartozásait és annak kamatait. Emellett az ismert pécsi vállalkozó Vörös Ferenc ellen hamis tanúzás miatt nyomozást kezdeményezett a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Az Új Harkányi Hírek cikke szerint nemrég másodfokon is az ormánsági elektromos bringarendszert üzemeltető cég, a Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft. ellen ítélt a Pécsi Törvényszék.

A lap szerint ugyanis a Harkány mellett Sellyén, Vejtiben, Vajszlón és Kémesen telepített bringaállomások hálózatát a Baranya Megyei Önkormányzat egyik konzurciumi partnereként a fentebbi cég vitte, ám a biciklik évek óta kihasználatlanul álltak, ugyanis a helyi kölcsönzési lehetőség több mint két éve megszűnt.

"A már akkor sem fizető céggel ugyanis 2016 őszén minden szerződést felbontott a helyi iroda, aki a helyi képviseletet, a szervizelést, logisztikai és az adminisztrációs feladatokat látta el, és bíróságra vitte a tartozás ügyét. A bíróság a mostani ítéletében is kimondta, hogy az elmúlt évek alatt megannyi tulajdonosváltáson átesett Zöld kerékpár Kft. utólag előadott kifogásainak semmi alapja nem volt.

Miután a perbe fogott cég fellebbezett, a Pécsi Törvényszék a Siklósi Járásbíróság 2018 júniusában első fokon hozott ítéletét hagyta helyben, mely minden egyes pontjában a harkányi felperesnek adott igazat. Ha a Zöld kerékpár nem tud fizetni, az első lesz Baranyában, mely ellen a megyei önkormányzat által gesztorált EU-s projekt fenntartási időszakában indul végrehajtási eljárás" - áll a cikkben.

A lap megjegyzi továbbá, hogy a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség a cég egyik volt ügyvezetője, a Pécsen a volt Murphy's miatt ismertté vált Vörös Ferenc vállalkozó ellen hamis tanúzás miatt nyomozást rendelt el, melyet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytathat le.

Mint ismert, a Vörös Ferenc érdekeltségébe tartozó Murphy's Pub a városháza felé tetemes összegű tartozással húzta le a rolót 2015 októberében, ám végül az önkormányzat tavaly augusztus végén lemondott arról, hogy behajtsa a 36 millió forintos kintlévőségét.