Ismét a TOP200-ban a PTE a külföldi hallgatók kategóriájában

2021. június 9. 08:22 2021. jún. 9. 08:22

Kedd este hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit összevető listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a 651-700. kategóriába, megőrizve ezzel tavalyi és tavalyelőtti pozícióját. Ráadásul a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ legjobb 200 egyeteme közé sorolják Magyarország első egyetemét!

A Quacquarelli Symonds (QS) szakemberei 2004 óta állítják össze évente a világ egyetemi rangsorát, hat szempont alapján. Az akadémiai szféra megítélése, a munkáltatók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, az oktató-hallgató arány, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján alakul ki a végső helyezés. Közel ezerhétszáz egyetem adatait hasonlították össze, több tízmillió dokumentum és 96 millió idézet alapján. Az 1673 intézményből végül a legjobb ezerháromszázat rangsorolták. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Miseta Attila, a PTE rektora a legfrissebb nemzetközi rangsor kapcsán elmondta: „Ebben a nemzetközi összevetésben az elmúlt években sikerült stabilizálni a pozíciónkat az erős középmezőnyben. A hivatkozásaink száma jó ütemben növekedett, a külföldi hallgatók aránya alapján pedig a tavalyihoz hasonlóan idén is bekerültünk a világ top200 egyeteme közé, amire büszkék lehetünk. Ezt a népszerűséget a folyamatosan fejlődő egyetemi infrastruktúrával, és az egyre magasabb színvonalú oktatással szeretnénk megerősíteni. – hangsúlyozta a rektor.

Az egyik leginkább elfogadott nemzetközi rangsor alapítása alapján történelminek titulálja a PTE-t, kutatási intenzitását a „magas” kategóriába sorolja, míg a képzési spektrumát a lehető legátfogóbbnak értékeli. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A teljes rangsor itt érhető el.