Ismét különbuszokkal járhatnak munkába az egészségügyi dolgozók Pécsett

2020. november 25. 17:00 2020. nov. 25. 17:00

Újraindította a Tüke Busz a tavasszal már bevezetett Egészségügyi Dolgozói Járatot, melyet az egészségügyi dolgozók ingyen, a munkáltatótól kapott igazolás ellenében vehetnek igénybe.

A pécsi önkormányzat szerda délutáni közleménye szerint a koronavírus helyzet második hulláma jóval nagyobb terhet ró az egészségügyre és az egészségügyi rendszerre, mint az eddig tapasztaltak. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ dolgozói is még több megpróbáltatásnak lettek kitéve az elmúlt időszakban. 

Munkába járásuk, és hazatérésük megkönnyítése és az egészségügyi dolgozókat fenyegető fertőzésveszély csökkentése érdekében a Tüke Busz Zrt. - Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével, a Baranya Megyei Kormányhivatal jóváhagyásával - újraindította a tavasszal már bevezetett Egészségügyi Dolgozói Járatot. 

A járatok Kertváros és a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között, a korábban megszokottnál sűrűbben közlekednek, és menetrendjük a reggel 6 és 7, valamint a délután 18 és 19 órai műszakváltáshoz igazodik. 

A Kertváros – Kórház tér – Klinikák járat menetrendje

A 6-18 és 18-6 órás munkarendben dolgozók számára induló buszjáratok

Forrás: pécsi önkormányzat

A külön jelzéssel ellátott autóbuszokat most is kizárólag az egészségügyi dolgozók vehetik igénybe, ők a munkáltatótól kapott igazolást felmutatva szállhatnak fel az autóbuszokra. A klinikai járatokat, ahogy az egyéb menetrend szerint közlekedő valamennyi járatot is, minden forduló után fertőtlenítőszerrel kitakarítják, ezzel is minimalizálva a vírus terjedésének kockázatát.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP