Ítélet jöhet a tragikus pécsi karambol ügyében

2019. január 27. 17:55 2019. jan. 27. 17:55

Január 30-án folytatódik a tárgyalása annak a súlyos pécsi balesetnek, mely még 2017 nyarán történt a Petőfi-Hungária utcák kereszteződésében. A vétkes a piroson robogott át 90-nel, nem is volt már józan, a szabályosan közlekedő vétlen a helyszínen meghalt.

2017. június 28-án, az esti órákban a vádlott ittas állapotban közlekedett az általa vezetett személygépkocsival Pécsett a Szigeti úton a Honvéd utca irányából a Kórház tér felé 88-92 km/h sebességgel - idézte fel a baleset körülményeit a Pécsi Törvényszék.

A sértett férfi az általa vezetett gépkocsival a Petőfi utcában, északi irányba hajtott. A sértett 47-51 km/h sebességgel hajtott be a Petőfi és a Hungária utca kereszteződésébe, a jelzőlámpa zöld jelzésére, amikor a vádlott fékezés nélkül, a tilos jelzés ellenére szintén a kereszteződésbe hajtott, és nekiütközött a sértett által vezetett gépkocsi bal oldalának.

Az ütközés következtében a sértett által vezetett gépkocsi nekiütközött az útpadkának, mely azt megdobta, kidöntötte a forgalomirányító fényjelző készüléket, megperdült, fejtetőre borult és tovább csúszva nekiütközött az ott található társasház falának, és elütött egy ott közlekedő gyalogost. A biztonsági övét a baleset idején nem használó sértett gépkocsivezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Az elütött gyalogos sértett férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, míg a baleset idején közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A bíróság a tárgyalást január 30-án folytatja, ítélet várható.