Itt a hőség: beüzemelte a klímáit a Tübe Busz

2022. június 20. 16:12 2022. jún. 20. 16:12

A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint a társaság időben gondoskodott arról, hogy megfelelő, szakszerű karbantartást, valamint tisztítási és ózonos fertőtlenítési eljárást követően a klímák ismét üzemeljenek az autóbuszokon - közölte sajtóközleményében a Tüke Busz Zrt.

A pécsi közösségi közlekedésben a klíma üzembe helyezése a levegő hőmérsékletének is függvénye: amennyiben az országos tisztifőorvos elrendeli a hőségriadót, a klímával ellátott autóbuszokon is működnek légkondicionáló berendezések - írják. 

A társaság teljes járműállományából jelenleg 53 autóbusz rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.

Az autóbuszvezetők, forgalmi kollégák több éves tapasztalatai és visszajelzései alapján elmondható, hogy a klímaberendezések működése ellenére előfordul, hogy egy-egy utas a felszállást követően kinyitja az ablakokat, így a klíma hatása nem érezhető az utastérben. Fontos tudni, hogy a városi autóbuszok utastér klímáinak hatékonysága nagyon változó lehet, mivel az egyértelműen függ az autóbusz megállók távolságától, az ajtók nyitott állapotának idejétől, és az ajtók számától.

A társaság a meleg nyári napokon történő utazáshoz azt javasolja utasainak, hogy visszazárható palackban vigyenek magukkal hűsítő vizet, amit szükség szerint akár az autóbuszokon is el tudnak fogyasztani.

A Tüke Busz Zrt. jelezte: az utastér átszellőzése és a gyorsabb utascsere elősegítése érdekében a legmelegebb nyári napokon átmenetileg az elsőajtós felszállási rendet is felfüggesztheti, így az utasok felszálláskor a hátsó ajtókat is használhatják.

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.