Itt a legújabb jövevénye a pécsi állatkertnek - fotó

2020. május 9. 16:08 2020. máj. 9. 16:08

Zászlós farkó kolobusz-baba született a pécsi állatkertben a járványhelyzet miatt március 14. és május 9. közötti kényszerű bezárás alatt. A látogatók már újra birtokba vehették az állatkertet, de a járvány miatt különleges szabályokat vezettek be a védelmük érdekében.

Zászlós farkó kolobusz (Colobus guereza) született a pécsi állatkertben, amelyet a koronavírus-járvány miatt záratott be ideiglenesen még március 14-én a pécsi önkormányzat. Az MTI adata szerint a majomkölyök április 13-án született, és 3 hónapos koráig marad teljesen fehér.

Zászlós farkó kolobuszok (Colobus guereza) a pécsi állatkertben az újranyitás napján, 2020. május 9-én - Fotó: MTI/Sóki Tamás
Zászlós farkó kolobuszok (Colobus guereza) a pécsi állatkertben az újranyitás napján, 2020. május 9-én - Fotó: MTI/Sóki Tamás
Látogatók a oroszlán kifutójánál a pécsi állatkertben az újranyitás napján, 2020. május 9-én - Fotó: MTI/Sóki Tamás

Május 8-án, pénteken az újranyitás előtt tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy a kényszerű zárvatartás alatt sem kellett senkit elbocsátani az intézményből, de a bezárás miatt 45 milliós kiesése van az állatkertnek.

Az állatkert tehát május 9-től újra látogatható, igaz, továbra is különleges óvintézkedések vannak érvényben a területén: csak 400 látogató lehet az intézményben egyszerre, tartani kell a legalább másfél méteres távolságot egymástól, szájmaszkot kell viselni. A további védekezési intézkedésekről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni.

Forrás: Pécsi STOP/MTI