Itt épülhet meg az új PMFC-stadion

2020. május 20. 15:41 2020. máj. 20. 15:41

A Verseny utcai Várkői Ferenc sporttelepen, azaz a volt Bőrgyár-pályán épülhet fel az új PMFC-stadion, amennyiben tényleg kormányzati hátszelet kap az ügy - írja önkormányzati forrásokra hivatkozva a Pécsma.hu.

A PécsiÚjság.hu-nak mondta el Hargitai János mohácsi KDNP-s országgyűlési képviselő, hogy kedden a Parlamentben felvetette Orbán Viktor miniszterelnöknek a PMFC NB II-be jutása kapcsán egy új stadion tervét - írtuk korábban. Új stadionra azért volna szükség, mert jelenleg a baranyai játékterek közül, ideértve a Stadion utcait is, egyik sem megfelelő a másod- vagy magasabb osztályú meccsek rendezéséhez.

A Pécsma.hu ezt követően arról írt, városházi forrásai szerint a legtöbb helyi érintett a Verseny utcai Várkői Ferenc sporttelepet, azaz a volt Bőrgyár-pályát tartja alkalmasnak a stadionépítésre. A lap felidézi, Toller László polgármestersége idején is Verseny utcai helyszín merült fel, mégpedig a PVSK sporttelepe. Ott viszont nemrég egy másik fejlesztés indult meg: a Vasút-stadion helyén nyolcszáz fős fedett lelátót húznak fel.

A cikk szerint a Várkő Ferenc sporttelep az önkormányzati, a PSN Zrt. kezelésében áll, egy füves, néhány salakos pálya, öltözők és egy fa lelátó van itt.

Forrás: Pécsi STOP/Pécsma.hu