Járványhelyzet: kikapcsolják a légkondit és a fűtést a pécsi buszok egy részén

2020. március 26. 15:22 2020. márc. 26. 15:22

Csütörtök délután jelentette be a Tüke Busz Zrt., hogy március 27-étől visszavonásig az autóbuszok egy részén a koronavírus járvány miatt részlegesen kikapcsolja a fűtést és a járművek légkondicionáló berendezéseit sem helyezi üzembe.

Mint írták, a Mercedes és Credo típusú járművekben nem lesz fűtés, a Volvo autóbuszokban a tetőventillátorok, légkondicionáló berendezések nem üzemelnek. A Volvo buszokban a padlószinten elhelyezett radiátorok működésével továbbra is biztosítható a fűtés, mert a meleg levegő áramoltatása nem légbefúvással történik, így üzemeltetésük a vírus terjedése szempontjából továbbra sem jelent veszélyt az utazóközönségre.

Az átmenetileg komfortérzetet csökkentő és kényelmetlenséget okozó intézkedés bevezetésekor az utasok egészségének megőrzése és védelme volt a legfontosabb szempont. A járműveken az ablakok nyitása, a gyakori szellőztetés és az utastér, valamint a korlátok, kapaszkodók folyamatos fertőtlenítő tisztítása, takarítása is koronavírus járvány megelőzéséért hozott intézkedések része.

A pécsi helyi járatú autóbuszok menetrendje csütörtöktől a koronavírus-helyzetre való tekintettel változott. Amint arról tegnap írtunk, hétköznap 04 és 17 óra között a nyári menetrend érvényes, utána 17-23 órák között hétköznaponként a vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek a járatok. Kivéve a 20, 21 és 121-es járatokat, melyek ekkor is nyári menetrend hétköznapra vonatozó előírásai szerint működnek. 23 óra és 04 óra között nem közlekednek a buszok.

Szombaton 04-17 órák, valamint a 17-23 órák között a nyári menetrend szombati napjának megfelelő menetrend lesz érvényben, mint ahogy vasárnap pedig a vasárnapi menetrend. Hétvégén 23 és 04 órák között ugyanúgy nem közlekednek a járatok.

Forrás: Pécsi STOP