Jó hír: a kutyatartók este 8 után is levihetik a kedvenceiket az utcára

2020. november 10. 13:46 2020. nov. 10. 13:46

A hétfőn bejelentett járványügyi szigorítások értelmében este 8 és reggel 5 óra között kijárási korlátozást vezet be a kormány kedd éjféltől, ezen a kutyatartók eléggé kiakadtak. Most úgy néz ki, megoldották ezt a problémát, bár vannak megkötések.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök november 9-én, hétfőn délelőtt jelentett be újabb, szigorúbb korlátozásokat a járványügyi helyzet miatt, ezek egyike volt az, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe kedd éjféltől, amit csak kevés esetben (munkába járás, munkából hazatérés, rendkívüli eset fennállása) lehet megszegni. 

A bejelentésről bővebben ebben a cikkben írtunk:

A Telex cikke szerint a kutyatartók feje felől elhárult a veszély, ugyanis Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő - és az állatvédelem miniszteri biztosa - arról számolt be kedden a Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor

"a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a kormány részére tett, mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Megfontolásra javasoltam, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni. Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb továbbra is vigyázzunk egymásra!"

 

Forrás: Pécsi STOP/Telex

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CC0