Jogerősen jelölőszervezet a Mindenki Pécsért Egyesület

2019. augusztus 21. 12:35

Hiába fújta Kővári teljes tüdőből a csillámló papírtrombitát: úgy tudjuk, a város ellenzéki erőit tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület jogerősen is jelölőszervezet, a hétvégén gyűjthetik a jelöltek az aláírásokat. Most, még egyszer, a demokrácia győzött.

Mellár Tamás, a Mindenki Pécsért Egyesület életre hívója (fotó: Facebook/Mellár Tamás)

Mint ismert: Kővári János, a Fidesz kedvenc, Igazmondó Hoppál Péter szerint kizárólagos civilje éktelen haraggal rontott rá a Mindenki Pécsért Egyesületre, mondván, hogy elplagizálták az ÖPE nevét, a programja nevét, hangsúlyozva, hogy amúgy meg pártok jelöltjei bújnak meg a civil szervezet ernyője alatt.

Kővári gyógyszere messze gurult, a témában kiadott legutóbbi közleményében már ilyen mondatokra ragadtatta magát:

„Ennyi erővel ma Magyarországon akár egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, ha be van jegyezve a Bíróságon, és kitölti a formanyomtatványt a képviseletre jogosult aláírásával.”

Hoppál Péter sem volt rest, nyíltan arról beszél, hogy egy elvben demokratikus ország elvben demokratikus és független civil szervezete (muhhhahahhahaa) TÁMAD egy másik civil szervezetet:

„A valódi civil, 17 éve várospolitizáló Összefogás Pécsért Egyesület támadja az álcivil Mellár-egyesületet, akik között gyurcsányista pártkatonák indulnak hasonló név alatt Pécsett.”

Ám a Pécsi STOP úgy tudja, hogy a mai nappal jogerősen is jelölőszervezet lett a Mindenki Pécsért Egyesület, a Kővári-féle támadás elakadt a Nemzeti Választási Bizottságnál, azaz valami oknál fogva az ügyben még ezután esetleg illetékes Kúriához feltehetően már nem jutott el a fellebbezés.

Most még győzött a demokrácia, nem hasalt le a rendszer a Fidesz testére tapadó civil fellebbezései előtt. Egy ember, bárkik is állnak mögötte, ma még nem tudta megakadályozni, hogy a Fidesznek ne versenytársak nélkül kelljen Pécsett rajthoz állnia.

A Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjei várhatóan a hétvégén tudják elkezdeni az aláírásgyűjtést.

Forrás: Barabás Béla