Jól haladnak a víziközmű-rekonstrukció kivitelezési munkálatai

2021. november 18. 15:57 2021. nov. 18. 15:57

2021. NOVEMBER 18.
November második felében befejeződnek a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szennyvíz gyűjtőcsatorna korszerűsítésével, valamint az ivóvíz gerincvezeték cseréjével kapcsolatos I. ütemének kivitelezési munkálatai - közölte a lapunkkal a pécsi önkormányzat.

Mint írják, a végéhez közeledik az Új-Füzes ároknál (a Megyeri úti felüljáró lábánál) a csapadékvíz vezetékek kitorkolásának a kialakítása (már megépült az 50 m3-es csapadékvíz-tároló medence és a vízkivételi műtárgy), valamint a kitorkolástól a Veress Endre utcában az első nyugatra tartó szakasz fektetése.

Az I. ütemet követő helyreállítás november 22–26. között történik meg, ezt követően a Műjégpálya előtt, a Veress Endre utca déli oldalán lévő korlátozások megszűnnek. November 29-ig az I. ütemben elkészült szakaszok végleges aszfalt burkolatot kapnak és visszaadják azokat a forgalomnak.

 A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Az elkészült szakasz átadásával egyidőben lezárják az ettől nyugatra eső következő szakaszt, kb. 60 méter hosszban. A lezárás érinti a Páfrány utca keleti kicsatlakozását a Veress Endre utcára, így a Páfrány utca északkeleti vége a munkálatok idejére zsákutcává válik a Szőnyi Ottó utcai kereszteződéstől. A Veress Endre utcában, a lezárt szakasz mellett az I. ütemhez hasonlóan váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat a forgalom. A lezárás nyugatra tolódásával a Műjégpálya előtti eredeti buszmegállót újra használatba vehetik az utasok, az ideiglenes buszmegálló megszűnik.

A Műjégpályától keletre eső, Péchy Blanka téri járda lezárása továbbra is fennáll, egészen a Szivárvány Gyermekházig, ahol csapadékvíz vezeték fektetése történik. Emiatt a kutyafuttató nyugati bejárata nem megközelíthető.

Ugyanezen munkákkal párhuzamosan zajlik a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. víziközmű-rekonstrukciója két területen is. November 29-étől december 10-ig ivóvíz főnyomócső kiváltása miatt lezárják az Ybl Miklós utca, Építők útja kereszteződés déli ágát. A pontszerű korlátozás miatt az Ybl Miklós utcából nem lehet az Építők útjára kanyarodni. A korlátozás mellett a kétirányú forgalom biztosított marad. Ugyanezen időszakban a Berze Nagy János utca délről északi irányba egyirányú forgalmú utca lesz.

 

Mindezekkel egyidejűleg zajlik a Veress Endre utcai Rendelőintézettől keletre eső parkolók csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése. A parkolóban található vízelvezető rendszerre olajfogó berendezéseket telepítenek, amelynek következtében a parkoló területén lezárásokra kell számítani. A parkoló használata részlegesen biztosított lesz, hogy a lakosság számára a lehető legtöbb parkolóhely rendelkezésre álljon a kivitelezés ideje alatt is.

A kivitelezéssel érintett területeken 30 km/ó sebességkorlátozás és parkolási tilalom is érvényben lesz. A fent leírt korlátozások előreláthatólag november végétől december végéig lesznek érvényben.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során a lakosság megértését és türelmét kéri.

Kérik a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.