Katonák fertőtlenítették a belvárosi óvodát, ahol 13 dolgozó lett koronavírusos

2020. október 29. 13:47 2020. okt. 29. 13:47

Csütörtökön délelőtt a Magyar Honvédség fertőtlenítette a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának épületét, mivel az intézményben felütötte a fejét a koronavírus.

Még október 19-én írtuk meg, hogy koronavírusos lett az óvoda egyik dolgozója, ezért 12 dolgozó és egy csoport karanténba került október 25-ig. Pár nappal később arról érkezett hír, hogy az intézmény újabb dolgozója kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét, ezzel az igazoltan fertőzött munkavállalók száma 5-re emelkedett, az időközben már két, járványügyi megfigyelés alá került csoport mellett egy harmadik is karanténba került.

A pécsi önkormányzat október 29-i közleménye szerint jelenleg 13 igazolt koronavírus-fertőzött dolgozója van az óvodának, és három gyermekcsoport került járványügyi megfigyelés alá. 

Fertőtlenít a honvédség a belvárosi óvodában (fotó: pécsi önkormányzt)

A fertőtlenítés kapcsán Pécs polgármestere fordult a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnökéhez, aki az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához továbbította a kérést, a Honvédség pedig csütörtökön délelőtt tett ennek eleget. A tagóvodában az Oktatási Hivatal ma hatályos rendelkezése szerint október 30-ig tart a rendkívüli szünet.

Fertőtlenít a honvédség a belvárosi óvodában (fotó: pécsi önkormányzt)

A közlemény szerint a Keleti Városrészi Óvoda székhelyintézményében jelenleg 3 dolgozó igazolt koronavírus fertőzött, ez az óvoda működését nem befolyásolja.

Fertőtlenít a honvédség a belvárosi óvodában (fotó: pécsi önkormányzt)

Az is kiderült, hogy akik a pécsi polgármesteri hivatal Kossuth téri egységébe megy, az mostantól számítson arra, hogy ugyan az ügyfeleket változatlanul fogadják, ám tájékoztatásuk és az ügyiratok átadás-átvétele egy üvegajtó nyílásán keresztül történik a rendelkezés visszavonásáig.

(Címlapkép: Fertőtlenít a honvédség a belvárosi óvodában, forrás: pécsi önkormányzat)
 

Forrás: Pécsi STOP