Kávéfőzővel köszönte meg Őri László és Csizmadia Péter az idegsebészeti klinika dolgozóinak munkáját

2020. július 1. 16:28 2020. júl. 1. 16:28

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte szerdán Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Csizmadia Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a PTE KK Idegsebészeti Klinika intenzív terápiás dolgozóit.

A megyei önkormányzat közleménye szerint Őri köszöntőjében felidézte, korábban a „Baranya segít program” keretében támogatták az egészségügyi dolgozókat. A Baranya Megyei Önkormányzat a koronavírus-járvány alatt indította el ezt a programot, mivel szerették volna azok munkáját elismerni, akik a járvány ellen a frontvonalban küzdöttek, harcoltak emberi életek megmentéséért.

Az elnök szerint azért esett a választás az Idegsebészeti Klinika Intenzív osztályára, mert bár az elmúlt hetekben természetes módon a koronavírus-járvány elleni védekezés került az érdeklődés középpontjába, de az is fontos volt, hogy az egyéb akut eseteket is folyamatosan ellássa a klinikai központ. A pécsi egyetem két osztályt jelölt ki az intenzív ellátást igénylő, nem COVID-os betegek számára, a szívgyógyászati és az idegsebészeti klinika intenzív ellátást nyújtó egységeit.

Fotó: Baranya Megyei Önkormányzat

- Ezért magam is szeretnék nemcsak Pécs, hanem a megye betegeinek nevében Semmelweis-nap alkalmából köszönetet mondani az év 365 napján végzett odaadó és áldozatos munkájukért, sőt úgy gondolom, ez nemcsak egy munka, jóval több annál – szögezte le Őri László, kiemelve, külön is köszöni, hogy az Idegsebészeti és a Szívgyógyászati Klinika intenzív terápiás osztályának dolgozói a járvány idején végeztek elismerésre méltó, megfeszített munkát.

Őri László és Csizmadia Péter egy kapszulás kávéfőzővel, valamint az ehhez tartozó kapszulákkal ajándékozták meg a dolgozókat. A klinika munkatársainak nevében Románné Csörnyei Orsolya ápolásszakmai igazgató-helyettes, Ezer Erzsébet klinikai főorvos és Tóth János osztályvezető vették át az ajándékokat.

Forrás: Pécsi STOP