Kávét dobna piacra a Zsolnay-gyár

2020. február 14. 11:44 2020. feb. 14. 11:44

Sajátmárkás kávét szeretne piacra dobni a Zsolnay Porcelánmanufaktúra a Szabad Pécs információi szerint, emiatt tárgyalhatnak a pénteki közgyűlésen a mérkanévről és a védjegyhasználatról a cég közgyűlésén. A pécsi városvezetés közleményben jelezte, hogy megkérik a cég többségi tulajdonosát, hogy halassza el ezt a napirendet, amire úgy tűnik, van is hajlandóság a többségi tulajdonosnál.

Mint ismert, csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a pécsi Fidesz, mert úgy értesültek, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra közgyűlésén pénteken olyan napirend is előkerülhet, ami a védjegyhasználatot és a márkanevet érinti. 

A Fidesz felkérte az új városvezetést, hogy vétózzák meg a napirendet (mivel erre az önkormányzatnak lehetősége van a város és a cég közötti szerződés értelmében), Péterffy Attila független polgármester pedig kiadott egy sajtóközleményt (gyakorlatilag még az éppen futó fideszes sajtótájékoztató alatt), amiben leszögezte, hogy arra fogja kérni a várost képviselő ügyvédet, hogy napoltassa el a márkanevet és védjegyhasználatot érintő napirendet a társaság közgyűlésén, mert a városvezetés tájékozódni szeretne az ügyben. 

Azt is hozzátette a közleményben a polgármester, hogy az

"előző városvezetés magatartása miatt ma a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. igazgatóságában és felügyelőbizottságában sincs a várost képviselő tag, amit mindenképpen vissza kell állítani"

- írtuk cikkünkben.

A Szabad Pécs megkereste a többségi tulajdonos Bachar Najari feleségét, Cséplő Petrát (aki a Zsolnay Zrt. igazgatóságának elnöke), aki a Fidesz és a városházi közleményre reagálva elmondta, 

"megvizsgálják majd, hogy mit kér tőlük a pécsi vezetés, de nem zárkóznak el attól, hogy a döntést a kérés miatt elhalasszák."

A cikk szerint Cséplő Petra elmondta, több olyan dologban is gondolkodnak, ami később viselhetné a Zsolnay márkanevet, ami biztos jelenleg, hogy a márkanév alatt kávét szeretnének forgalmazni. 

A cikkben szó esik még az aggódó kisrészvényesekről, Zsolnay-leszármazottakról, a márkanév és a családnév elkülönüléséről és annak használatáról, érdemes kattintani.

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs