Kedvezményekkel segíti a bérlőit a Pécsi Vagyonhasznosító

2021. február 5. 16:07 2021. feb. 5. 16:07

A Pécsi Vagyonhasznosító a koronavírus kezdete óta dolgozik azon, hogy a lehetőségei szerint segítse az ingatlanai bérlőit, a pécsi vállalkozásokat- írja közleményében a Pécsi Vagyonhasznosító.

A Pécsi Vagyonhasznosító közölte, hogy az előző évben mintegy 300 millió forint maradt a bérlői zsebében, köszönhetően az önkormányzat vagyonhasznosító cége által kidolgozott kedvezményeknek.

A PVh. már a járvány kezdetekor márciusban egy soha nem látott kedvezménycsomagot dolgozott ki teljes bérlői körére. Az újranyitás után pedig, egy lépcsőzetes kedvezményt nyújtott a nyári időszakban, amikor a belföldi turizmusnak és a pécsieknek köszönhetően élettel telt meg a belváros.

  • 2020 novemberi második hullám miatt, a Pécsi Vagyonhasznosító újabban egy kedvezményes díjkonstrukciót dolgozott ki, ami ma is érvényben van. Ennek köszönhetően az önkormányzati cég több mint 300 millió forintot engedett el a pécsi vállalkozásoknak.
  • A PVh. lehetőséget nyújtott az összes bérlőének a fizetési határidő meghosszabbítására, illetve egy részletfizetési rendszert is kialakítottak.
  • Mivel, egyre több a nem vendéglátó szektorban tevékenykedő vállalkozótól érkezett igény a bérleti díj csökkentésére, a PVh már január végén elkezdte a harmadik kedvezménycsomagjának kidolgozását is.

 

Ez még folyamatban van, de a csomag részleteit a kormány március 1-jét követő időszakra vonatkozó döntése után fogja a társaság ismertetni.

A fenti csomag természetesen a Ferencesek utcájában működő üzleteket is érinteni fogja. A nemrég felújított sétálóutcában lévő PVh-ingatlanok bérlőitől a járvány teljes időtartamát tekintve, azaz 2020 március elsejétől mostanáig átlagosan az esedékes bérleti díj kétharmadát szedte csak be a társaság, ide értve a nyári időszakot is.