Keresztes Hoppálnak: Ön gyáván megfutamodott akkor is, amikor egyedül én hívtam ki vitára!

2021. szeptember 15. 10:35 2021. szept. 15. 10:35

A hétfőn este kezdődött emberi jogi fesztivál második napjára, a tegnap esti beszélgetésre invitálták meg Hoppál Pétert, ahol civilek baranyai politikusokkal beszélgetnek emberi jogi témákról. A tegnapi téma amire Hoppál Péter nem kívánt elmenni arról értekezett, hogy hol tart ma a jogállam Magyarországon.

A Reggeliben elstartolt fórumon végül Arató Gergely (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), Mellár Tamás (független), és Nemes Balázs (Momentum) vettek részt, Hoppál nem.

 

Hoppál azzal az indokkal mondta le a részvételt, hogy a Fidesz is csak egyetlen helyet kapott volna a beszélgetésen, miközben kétharmados parlamenti többséggel kormányoz. Ezt a Szabad Pécs tudta meg. 

 

Keresztes László Lóránt ezt nem hagyta szó nélkül, hiszen ő már többször próbálta a fideszes képviselőt vitára hívni. Facebook-oldalán megfogalmazta, hogy felajánlja Hoppálnak, hogy ő hajlandó vele akár úgy is vitázni, hogy a fideszes képviselő hozhatja magával még négy párttársát. 

 

Részemről ez így is elfogadható. Sőt, ha szükséges, kaphatnak minden kérdés után 5 perc gondolkodási időt - írja Keresztes, az LMP országgyűlési frakcióvezetője.

 

 

A képviselő azt is csokorba szedte, hogy mik azok a kérdések amikre végre választ szeretne kapni Hoppál Pétertől:

- miért nem segítették Pécset és Baranyát, miért kellett az Önök kormányzása alatt 15 ezer embernek elmenni ebből a gyönyörű városból?

- miért szavazta le többször is a javaslataimat, melyekkel Pécs és Baranya helyzetén próbáltam segíteni, több milliárdot juttatva a térségnek?

- Miért asszisztált a Pécsi Tudományegyetem kiszervezéséhez, ahhoz, hogy azt FIDESZES politikusok által vezetett kuratórium irányítása alá helyezzék?

- Miért asszisztált a brutális megszorításokhoz, melyek súlyos károkat okoztak Pécsnek, Komlónak, Kozármislenynek?

- A korrupciótól rotható buszbeszerzési ügy (melyben évekkel ezelőtt tettem feljelentést, és végre bírósági szakaszban van az ügy) után miért akadályozta meg, hogy indítványomra Pécs lehetőséget kapjon a járműpark cseréjére?

- Miért nézi tétlenül, hogy kormánya ATOMTEMETŐT építsen Pécs közelében?

 

Keresztes reménykedik abban, hogy Hoppál megtöri végre a kínos csendet és válaszol ezekre az igen fontos kérdésekre. 

 

Szerző: A.Pécsi.Proli

Forrás: Facebook