Két újabb pécsi óvodában jelent meg a koronavírus

2020. november 16. 13:47 2020. nov. 16. 13:47

A Bimbó utcai és a Melinda utcai óvodában is felütötte a fejét a koronavírus, erről a pécsi önkormányzat adott ki hétfő kora délután tájékoztatást.

Mint írták, november 20-áig, péntekig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában. Vasárnap estig az intézmény két munkatársa kapta kézhez a pozitív koronavírus-tesztjét, további hét dolgozó pedig a betegségre utaló tünetekkel táppénzen van, mindannyian tesztelésre várnak.

A négy csoportban összesen 90 gyermeket ellátó intézmény dolgozóinak létszáma emiatt annyira lecsökkent, hogy az óvodában rendkívüli szünetet kellett elrendelni. Azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei a héten nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét, ügyeletet biztosítanak.

A Kertvárosi Óvoda Melinda utcai tagóvodájában is felütötte fejét a fertőzés, itt egy munkatárs kapta el igazoltan a vírust, ő csaknem tíz nappal ezelőtt volt utoljára dolgozni - olvasható a városháza tájékoztatásában.További három munkatárs a betegség tüneteivel jelenleg táppénzen van, várják tesztelésüket. A kétcsoportos óvoda jelenleg biztosítani tudja a gyermekek ellátását.

A pécsi önkormányzat által fenntartott valamennyi óvodában folyamatos a vírusellenes szerrel végzett fertőtlenítő takarítás.

Kiemelik, a járvány megfékezéséhez nélkülözhetetlen a családok és az óvodák felelős együttműködése. Ezért kérik, hogy a betegség tüneteit magukon észlelő, és az elhúzódó tesztelés miatt akár napokig eredményükre váró szülők lehetőség szerint ne küldjék óvodába még tünetmentes gyermekeiket se, mert ezzel az egész közösség egészségét és az intézmények folyamatos működését veszélyeztetik.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP