Két választási előbuli is lesz Pécsen, mindkettő a Fideszhez köthető

2019. október 1. 13:49 2019. okt. 1. 13:49

Kertvárosban már régi hagyománya van, de most Egyetemváros is megkapja a magáét.

Közeleg az őszi önkormányzati választás napja, október 13-án az urnák elé várják a választópolgárokat mindenhol az országban, ez pedig régen látott buzgalomra serkentette Pécsen a fideszes képviselőket, akiknek föl kell mutatni valami látványosat az elmúlt öt évi ciklusokból.

Az elmúlt hetekben már voltak családi napok szerte a városban, ám most a választás előtti hétvégén két esemény is lesz, amiből az egyik hagyományosan a Fideszhez köthető.

Kertvárosban október 5-én lesz a 7. Kertváros Nap: ez az a rendezvény, amelyből több valahogy valamilyen választás elé esett furcsa módon - bár a nyilvánvaló összefüggést volt, hogy a bádogossípok készítésével próbálták kimagyarázni. Idén Krisz Rudi, Vitamin -az egykori Happy Gang formáció tagja -, valamint a Vastag-testvérek koncertjei emelik az egyébként ingyenes sörcsapolással is megpörgetett buli fényét.

A másik pedig, amely I. Rókus Piknik névre hallgat, Egyetemvárosban lesz, ugyancsak október 5-én. Ennek házigazdája Hári József fideszes képviselő lesz, a rendezvényt a Szliven Áruház mellett tartják.

A kormánypárti politikus az esemény szórólapját ezzel az alig burkolt utalással posztolta ki az egyik személyes Facebook-oldalára (mert hogy van kettő a képviselőjelölti mellett):

Itt még nem volt, de lesz évente, ha akarják! Mindenkit hívok szeretettel! Kérem osztani!

A körzetet az előző ciklusban Fazekas Orsolya fideszes képviselő nyerte el, a kormánypártot a következő öt évben az éppen kertvárosi körzetéből ide teleportáló Hári József képviselné. 

 

Szerző: V.G.

 

Forrás: Pécsi STOP