Kéthónapos munka kezdődik hétfőtől az Ipar utca-Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontban

2020. május 20. 11:43 2020. máj. 20. 11:43

Új szakaszba ér a pécsi belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztése, május 25-től az Ipar utca-Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontban kezdődik a munka, mely előreláthatólag két hónapig tart majd és forgalmirend-változással jár.

„A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében kivitelezési munkálatokat végeznek a Siklósi úti felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon a pécsi önkormányzat megbízásából. 

A városháza aktuális tájékoztatása szerint az elkövetkező időszakban - 2020. május 18. és 2020. május 31. között - a Centrum parkoló Bajcsy-Zsilinszky utcai útcsatlakozója továbbra is lezárás alatt lesz. A Centrum parkoló megközelítésének javítása érdekében továbbra is biztosított lesz egy új bejárat a Jókai utca irányából. A parkoló megközelítésére, illetve elhagyására továbbra is üzemelni fog a parkoló déli oldali, Nagy Lajos király útja felőli útcsatlakozója.

Forrás: pécsi önkormányzat

A Centrum parkolóban meglévő taxidroszt változatlan helyen üzemelhet az építés ideje alatt. A taxidroszt zsákutcaként, kizárólag a taxiforgalom számára lesz gépjárművel megközelíthető 2020. május 18. és 2020. május 31. között időszakban.

A beruházás eredményeképpen elkészültek a Bajcsy- Zsilinszky utca keleti oldali járdájának szélesítési és burkolatépítési munkálatai. A helyi járatú buszok 2020.05.18. reggel 8:00 órától ismét megállnak a Bajcsy-Zsilinszky utcában, ezzel párhuzamosan a Rákóczi úti ideiglenes megállóhely megszűnik. Az érintett buszmegállókban tájékoztató várja az utasokat. 

Forrás: pécsi önkormányzat

Az Ipar utcától délre befejeződtek a meglévő kerékpárút felújítási munkálatai. A kerékpárút burkolatai és szegélyei megépültek, a kapcsolódó forgalomtechnikai táblák és jelek a kivitelezés későbbi ütemében kerülnek elhelyezésre.

A Centrum parkoló keleti irányú lezárása mellett a projekt kapcsán a legfontosabb, forgalomkorlátozással járó beavatkozás 2020. május 25-én veszi kezdetét az Ipar utca-Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontban. A kereszteződést érintő felújítási munkálatok 4 ütemben valósulnak meg, az I. ütem megvalósítása várhatóan 2 hónapot vesz majd igénybe. 

A 2020. május 25-én kezdődő kivitelezési munkák során, az építés alatt ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben, úgy, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcába történő behajtás folyamatosan biztosított marad. A Siklósi úti felüljáró déli irányba tartó szakaszára felvezető felhajtó az I. ütem megvalósítása alatt, csak nyugati irányból lesz megközelíthető. A gyalogos forgalom számára kijelölt útvonalakról a munkaterületen kihelyezett táblák fognak tájékoztatást adni. Az Ipar utcai buszmegállót és a tömegközlekedési útvonalakat a lezárás nem érinti.

Az önkormányzat hangsúlyozza, mindent megtesznek, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a tisztelt pécsiek türelmét kérik.
 

Forrás: Pécsi STOP