Kiadta Csirke Ferenc útját a PVSK

2019. december 29. 14:30 2019. dec. 29. 14:30

A pécsi férfi kosárlabda ikonjának nevezhető Csirke Ferenc edző távozik a PVSK-Veolia gárdájától, 2019. december 30-cal ugyanis a vezetőség felmentette a munkavégzés alól.

A távozó tréner 2011 augusztusában kezdte másodedzőként a munkát a PVSK-nál, ezután nem sokkal vezetőedzőnek nevezték ki. Csirkét a szombati, Falco elleni vereség után - mely zsinórban már a hetedik volt a bajnokságban - mentették fel a munkavégzés alól. 

Menesztéséről a PVSK vasárnap egy rövid közleményt adott ki, melyben megjegyzik, Csirke a klubban való további foglalkoztatásról vagy szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásáról később döntenek, egyeztetés után. Mint írták, az új vezetőedző személyéről hamarosan dönt a vezetőség, Csirke Ferenc eddigi munkáját megköszönve és elismerve, további edzői karrierjéhez sok sikert kívánnak.

Lapunk a tréner menesztése kapcsán megkereste Bán Gábort, a PVSK ügyvezetőjét, aki elárulta, hétfőn várhatóan új közleményt adnak ki, melyben már közlik az új vezetőedző nevét. A kialakult helyzet kapcsán már napokkal korábban lehetett különböző híreket hallani, Csirke nevét a köztévében is hallani lehetett, igaz úgy, hogy Sztojan Ivkovics, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya személyesen cáfolta, hogy a helyére készül.

A Bama.hu arról ír, hogy a csapatot a klub korábbi játékosa, Dragan Alekszics veszi át, akit november végén küldött el a Szolnoki Olaj.

Szerző: Szabó Ferenc
 

Forrás: Pécsi STOP