Kislányt próbált a kocsijába csábítani, köztéri kamera buktatta le

2019. július 11. 15:25 2019. júl. 11. 15:25

Az eset Dombóváron történt: információink szerint egy autós szólított le egy helybéli kislányt, és pénzért kérte, hogy üljön be mellé és mutasson meg neki egy utcát. A kaposvári férfit tudomásunk szerint már meg is találták a rendőrök az esetet rögzítő közterületi kamerának köszönhetően. Bűncselekmény most nem történt, de a várost felzaklatta az ügy.

Az esetről a város polgármestere, Szabó Loránd számolt be Facebook-oldalán.

Ez alapján az történhetett, hogy egy autós megállt a Kórház és a Pannónia utca sarkán – a helyet a dombóváriak csak Tükörként ismerik -, leszólított egy kislányt, és arra kérte, pénzért, hogy üljön be az autójába és mutasson meg egy utcát. A gyermek nem engedelmeskedett, viszont az anyukájának elmondta az esetet, az ügyből hamar feljelentés lett.

A rendőrök igen gyorsan eljutottak a kaposvári férfihoz, köszönhetően annak a köztéri kamerának, amelyet egy hónapja telepített éppen oda az önkormányzat. A konkrét esetben egyébként nem történt bűncselekmény.

A város polgármestere, aki az eset kapcsán különös körültekintésre és odafigyelésre kérte a dombóvári szülőket elmondta: az ominózus kamera már egy közúti baleset rekonstrukciójában is sokat segített.

Hozzátette: korábban érték bírálatok a kamera felszerelését. Többek között azzal érveltek a kiadást nehezményezők, hogy miért a város pénzén kell óvni a közbiztonságot, vagy hogy miért nem körforgalmat építenek inkább a kereszteződés helyére.

A várost irányító Természetesen Dombóvár folyamatosan fejleszti a közlekedési, közbiztonsági vagy köztisztasági szempontból kényes helyeket figyelő dombóvári közterületi kamerahálózatot, a különös módon tájékozódó autóst lebuktató darab a legutóbbi hullámban került a helyére - mondta el Szabó Loránd.

Forrás: Pécsi STOP