Kiszivárgott levél miatt emleget korrupciót a pécsi Fidesz

2020. május 28. 13:10 2020. máj. 28. 13:10

A Fidesz-közeli Pécs Aktuál szerdai cikke szerint egy olyan cég nyert el egy, a pécsi önkormányzat által megrendelt átvilágítási munkát, melyet egy olyan személy ajánlott, akinek érdekeltségébe sorolható a befutó társaság. 

A lap egy kiszivárgott levélre hivatkozva azt írja, az említett személy a meghívásos tenderre több céget is ajánlott, ebből kellett hármat kiválasztania a városvezetésnek, amiből aztán egy lett a győztes, a lap szerint az, amelyik kapcsolatba hozható a fentebb említett férfival. A cikk szerint TOP-os forrású szociális rehabilitációs projektek átvilágításáról volt szó, ezeket hivatalból ellenőrzi a Magyar Államkincstár.

A cikkben nem szerepel a tender végösszege, a Szabad Pécs viszont úgy tudja, nettó 750 ezer forint volt a megbízási összeg. A lap szerint a szóban forgó férfi Lakatos Béla volt ácsi független (korábban fideszes) polgármester, aki a Momentum jelöltjeként indult a 2018-as országgyűlési választáson.

A Szabad Pécs megjegyzi, Lakatos alkalmas személy lehet arra, hogy szociális rehabilitációs pályázatokat világítson át. A lap úgy tudja, az átvilágítás megtörtént, de komolyabb hiányosságokat, szabálytalanságot visszaélést nem találtak. 

A pécsi Fidesz csütörtökön kiadott egy közleményt, miszerint újabb korrupciós ügybe keveredett az új városvezetés, és felszólították a városvezetést, hogy számoljanak el a szerződéssel és a szakmai indoklással és a teljesítésével is, és tisztázzák a dolgokat. 

Frissítés: az önkormányzat csütörtök délután közleményt adott ki a fentiek kapcsán, mely ide kattintva olvasható.


 

Forrás: Pécsi STOP