Kiverte a biztosítékot olvasóinál a Pécs Aktuál

2021. január 20. 11:23 2021. jan. 20. 11:23

Mint arról az előző héten mi is beszámoltunk, Sas József 82 éves korában elhunyt. A Jászai Mari-díjas humoristának tragikus halálhíréről országszerte számtalan cikk született, melyben életének legszebb pillanataira, mély gondolataira emlékeztek vissza. A hírportálok mellet a legtöbb magyar közszereplő is valamilyen módon felidézte Sas József személyét egy-egy facebook bejegyzésben, politikai hovatartozástól függetlenül. A Pécs Aktuál viszont nem tudott ezektől a közéleti tényezőktől eltekinteni és egy tisztességes megemlékezés helyett "Belehalt a koronavírusba Sas József!" címmel jelentettek meg cikket. Több se kellet olvasóiknak, kommentben fejezték ki véleményüket.

"Ez nem kabaré, elment Sas József, a vírus erősebb volt. Ti szerettétek a Sas-kabarét?" - áll a facebook posztjában a jobboldali hírportálnak. Várakozásuk ellenére, a kommentekben nem azt kezték el ecsetelni az olvasók, hogy bírták a műsort vagy nem, sokkal inkább negatív véleményt fogalmaztak meg a szerkesztőkkel szemben. 

 

De mi tette rá legjobban az i-re azt a bizonyos pontot? Hát az, hogy a cikkükben többek között ezt találták fontosnak leírni a nagyérdeműnek Sas Józsefről, halálhíre kapcsán :

 

Képernyőfotó a Pécs Aktuál cikkéből. 

 

Viszont az olvasók azért ennyire könnyen nem kaphatók az ilyenre, szemet szúrt nekik is a portál cinizmusa. Az egyik legnépszerűbb komment a cikk facebook posztja alatt ez: 

 

Forrás: Facebook

 

Volt aki kicsit durvábban állt bele a portálba: 

 

Forrás: Facebook

 

Volt aki a bejegyzés szövegévvel kapcsolatban fejezte ki véleményét: 

 

Forrás: Facebook

 

Volt aki nem ragozta túl, az egyértelműt: 

 

Forrás: Facebook

 

Valakik már azon is elgondolkodtak, hogy nem olvassák többet a híroldalt. 

 

Forrás: Facebook

 

Forrás: Facebook / Pécsi Stop 

Szerző: B.Cs