Kivonul az OTP Egyetemvárosból, csak az ATM marad a Rókus sétányon

2019. december 2. 11:25 2019. dec. 2. 11:25

Január elseje után már hiába keresné bárki a Rókus sétányon az OTP bankfiókját, az ugyanis az év végével átköltözik/beolvad a Kórház téri egységbe. Csak az ATM marad. Tavaly az orvosi labor zárt be a Rókus sétányon, posta meg már régóta nincs a környéken.

Az OTP Bank ügyfeleknek szóló tájékoztatása szerint december 31-től a pécsi Budai Nagy Antal utca 1. szám alatti bankfiókot (a Rókus sétányon, a Kővirág szobornál) becsukják, a helyén januártól csak az ATM fog üzemelni. 

Az OTP tájékoztatása szerint a bankfiók bezárására

"a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás" 

érdekében van szükség, januártól az ügyfelek így a pénzintézet Kórház téri (Rákóczi utca 1. hivatalosan a cím) bankfiókjában intézhetik az ügyeiket (vagy bármely más fiókban).

A Budai Nagy Antal utcai bankfiók bezárásával a környék ügyéintézési pont nélkül marad (a Mecsekoldal nyugati részével egyetemben), ugyanis a legközelebbi OTP-s bankfiók a Kórház téren kívül a Jókai utcánál található, valamint Uránvárosban. 

Az Egyetemvárosnak is nevezett környéken nem ez az első bezárás, tavaly októberben az orvosi labort csukták be, így a környéken élőknek onnantól kezdve más városrészekbe kell járniuk. 

Postából már régebb óta van hiány a környéken, a legközelebbi egység a Jókai utcai nagyposta, valamint Uránvárosban, illetve a mecsekoldali Jurisics Miklós utcában található még egy (bár odáig már némi hegyet is kell mászni).

 

Forrás: Pécsi STOP