Kivonult a B-közép, fölényesen győztek a Párducok a Lauberben

2020. január 12. 07:05 2020. jan. 12. 07:05

Fölényesen nyert hazai pályán az immáron Dragan Alekszics vezette PVSK-Veolia: a Párducok szombaton a Kecskemétet fogadták és gyűrték le a Lauber Dezső Sportcsarnokban, behúzva ezzel az edzőváltást követő első hazai győzelmet.

A szombat esti találkozót egy kis lelki teherrel kezdték a pécsi játékosok és edzőjük. A közel 2500 néző közül mintegy 15-20 „Csirke Feri, veled vagyunk” molinóval és kiabálással kezdték a szurkolást, a mintegy két percig tartó performansz után pedig kivonultak a csarnokból. (Mint ismert, Csirkét egy ronda vereségsorozat után menesztette a PVSK 2019 végén, a stafétát Dragan Alekszics vette át - szerk.)

A menesztett Csirke Ferencért tüntettek (fotó: Pécsi STOP)

Attrakciójuk a csapatnak biztos, hogy nem használt, mert 16-17-es eredménnyel zárult az első tíz perc. Az első negyedben a vendég- és a semleges szurkolók Wittmann Krisztián játékát nézhették, és időnként tapsolhattak is a Pécsről elszármazott játékosnak.

Wittmann 2006-ban felépülését követően a Stojan Ivković edzette PVSK-Pécs Expo csapatába igazolt, ahol hamar a közönség kedvence lett második számú irányítóként. A pécsi csapattal három szezon alatt magyar kupa győzelmet, valamint egy bajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett. 2007-ben mutatkozott be a felnőtt válogatottban, aminek 2011 óta állandó tagja.

PVSK VEOLIA-KTE-Duna Aszfalt (fotó: Pécsi STOP)

A folytatás egyértelműen a PVSK-Veolila vezetést hozott. A pécsi edző, Dragan Alekszics remekül forgatta csapatát, Rujákék nem ismertek eladott labdát. Remekül védekeztek, biztos kézzel dobták a közeliket és a büntetőket is.

PVSK VEOLIA-KTE-Duna Aszfalt: 84-62 (16-17, 24-16, 24-13, 20-16)

PVSK VEOLIA-KTE-Duna Aszfalt (fotó: Pécsi STOP)

„Régen játszottunk hazai pályán, lelki teherrel kezdtük az első negyedet, ez meglátszik az eredményben is. A külső nyomáson hamar túltettük magunkat, és fordítottunk. Végig vezetve nyertük a találkozót. Minden játékos dicséretet érdemel, a megbeszéltek szerint védekeztek, bízok benne, hogy még sok győzelmet fogunk elérni”

- nyilatkozta a mérkőzést követően Dragan Alekszics, a Pécs trénere.

Pongó Máté és Dragan Alekszics a mérkőzés után (fotó: Pécsi STOP)

Forray Gábor KTE Duna Aszfalt edzője szerint megérdemelten nyert a Pécs, gratulált a csapatnak.

„Mi rövidebb kispaddal rendelkezünk, de így is minden játékosunk elismerést érdemel”

tette hozzá.

„Az első negyed nehézkes volt, utána gyors támadásokkal sikerült a fordítás, és begyűjtöttük a bajnokságban a nyolcadik győzelmünket.”

ezt már Pongó Máté, a PVSK játékosa mondta.

„Két alapember hiányában nehezen tartottuk magunkat, talán csak az első tíz percben sikerült. A Pécs sokkal jobban játszott, gratulálok nekik”

értékelte a találkozót Hegedűs Gergely, a KTE Duna Aszfalt játékosa.

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP