Kormányhivatal: jelenleg nincs senki elkülönítve Baranyában koronavírus-gyanú miatt

2020. március 11. 11:14 2020. márc. 11. 11:14

A kormányhivatal szerint eddig a megyében egyetlen gyanús esetben sem igazolódott be a koronavírus-fertőzöttség.

Mint ismert, múlt héten az Operatív Törzs tájékoztatása alapján írtuk, hogy négy embert fertőző osztályon tartanak elkülönítve Pécsen koronavírus-gyanú miatt, de addigi eredményeik negatívak lettek.

Mikor vasárnap újra rákérdeztünk, éjjeli válaszában a szerv a baranyai kormányhivatalhoz küldött minket, hogy onnan kapunk majd naprakész választ. Ezt amiatt is furcsálltuk, mert február végén a Pécsi Tudományegyetemtől már ehhez a szervhez irányítottak minket, mondván a válaszadás joga országosan az Operatív Törzset illeti. 

Hétfőn tehát megkerestük a Baranya Megyei Kormányhivatalt, hogy a múlt pénteken még biztosan elkülönítve kezelt négy betegről érdeklődjünk. 

Szerdán a következő választ kaptuk:

"Baranya megyében eddig egyetlen gyanús esetben sem igazolódott a koronavírus-fertőzöttség, minden vizsgált minta negatív lett. Tudomásunk szerint jelenleg nincs egyetlen koronavírus-gyanú miatt elkülönített beteg sem a megyében."

Tehát a kormányhivatal tudomása szerint nincs elkülönített beteg jelenleg a megyében, akit koronavírus-gyanú miatt vizsgálnának.

Magyarországon a szerda reggeli információk szerint 13 betegnél igazolódott be, hogy elkapták a fertőzést:

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP