Koronavírus: lepattintott minket az Operatív Törzs

2020. március 9. 11:33 2020. márc. 9. 11:33

Arról a négy elkülönített emberről érdeklődtünk, akikről még az Operatív Törzstől kaptunk tájékoztatást múlt pénteken. Most egy másik szervezethez irányítottak át minket, holott eddig mindenhol arról volt szó, hogy a koronavírus kapcsán csak az Operatív Törzs kommunikálhat.

Mint ismert, még március 4-én kereste meg lapunk a koronavírus kapcsán a Belügyminisztérium égisze alatt működő Operatív Törzset, mert aznap este derült ki, hogy Magyarországon két embernek is pozitív lett a vizsgálati eredménye az újfajta betegségre (azóta már 9 embernél bizonyosodott be, hogy elkapták a betegséget), viszont a pontos lokalizálását a pácienseknek még akkor nem lehetett tudni.

Akkori kérdésünkre végül március 6-án hajnalban válaszolt az Operatív Törzs, miszerint 

"Pécsett - a 2020. március 5-i állapot szerint - négy személy van elkülönítve fertőző osztályon, eddigi vizsgálataik negatívak."

Erről a négy személyről érdeklődtünk vasárnap is (miután pénteki újabb kérdéseinkre annyi választ kaptunk, hogy továbbra is negatívak az eredményeik), ám az utoljára elküldött vasárnapi kérdéseinkre még aznap késő éjjel egy eléggé lepattintó választ kaptunk:

"A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb hiteles információk a https://koronavirus.gov.hu oldalon érhetők el.

A kérésével a válaszadásban illetékes Baranya Megyei Kormányhivatalt szíveskedjen megkeresni, ahol a kérdéseire a Népegészségügyi Főosztály közreműködésével a sajtóosztály adja meg a naprakész választ."

Mi ezzel a baj?

Az, hogy mikor február végén felröppentek a hírek, hogy Pécsen is lehetnek esetleg olyanok, akik olyan területen jártak, ahol felütötte a fejét a koronavírus, akkor először lapunk a Pécsi Tudományegyetemet kereste meg, de hamar kiderült, hogy koronavírus kapcsán egyedül a fentebb már emlegetett új szervezet jogosult a válaszadásra.

Ennek szellemében jártunk el az elmúlt hétben, aztán jött a már mutatott válasz. Természetesen a kormányhivatalt is megkerestük a kérdéseinkkel, csak akkor jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy megint lehet fűhöz-fához rohangálni, hogy információt kapjon az ember.

 

Szerző: V.G.

 

Forrás: Pécsi STOP