Koronavírusos lett a Belvárosi óvoda egy dolgozója, 12 dolgozó és egy csoport karanténba került

2020. október 19. 20:01 2020. okt. 19. 20:01

A pécsi önkormányzat hétfő esti közleménye szerint a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának egyik munkatársának hétfőn délután érkezett meg a pozitív koronavírus tesztje, a hétvégén pedig három további dolgozó mutatott a betegségre utaló tüneteket, ők önkéntes karanténba vonultak.
 

A kontaktkutatás eredményeként a mai nappal a tagóvoda 12 alkalmazottja, a Városközponti óvoda két további dolgozója, valamint egy 21 fős csoport került október 25-éig járványügyi megfigyelés alá. Az óvoda vezetése haladéktalanul értesítette a tagóvodába járó szülőket.

A Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvoda egyik dolgozójának hozzátartozója szintén igazolt fertőzött lett, emiatt az intézmény munkatársa is hatósági karanténba került. A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár Utcai Sportóvodájának egyik dolgozójáról a hétvégén igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Az érintett munkatársak a tünetek jelentkezése óta nem jártak az óvodában.

 A közlemény hangsúlyozza, a pécsi önkormányzat által fenntartott valamennyi óvodában maradéktalanul alkalmazzák a járványügyi készenlétre vonatkozó eljárásrendet, ide értve az intézményekben folyamatosan végzett fertőtlenítő nagytakarítást vírusellenes szerrel.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP