Koronavírusos lett egy tanár a Deákban, hazaküldtek hét osztályt

2020. szeptember 14. 11:37 2020. szept. 14. 11:37

Az alsós és felsős osztályokat is hazaküldték hétfő délelőtt a pécsi Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskolából, miután kiderült, hogy az intézmény egyik tanárának pozitív lett a koronatesztje - írja a Pécsma.hu.

A lap úgy tudja, az iskola két tanára eddig is karanténban volt egy másik pécsi iskolához kötődő igazolt fertőzöttel való kapcsolat miatt. A most pozitív tesztet produkáló pedagógusnak tünetei voltak, azért került sor a tesztelésre, miatt három további tanár is karanténba került.

A gyerekek a cikk szerint hétfő késő délelőtt hagyták el az épületet, úgy tudni, a héten biztosan otthon maradnak megfigyelésre.

Múlt pénteken a Babits gimi egyik 12. évfolyamos diákjáról derült ki, hogy koronavírusos. Az érintett osztály, és a tanulóval hétfőn még kapcsolatba került hét tanár aznap már nem ment iskolába, hatósági házi karanténban várják a tesztelést, szeptember 14-től pedig az érintett osztálynak visszavonásig digitális távoktatást rendeltek el.

Frissítés: szeptember 5-e óta táppénzen van a koronavírusos tanár

A Pécsi Tudományegyetem nem sokkal 12 óra után az alábbi közleményt adta ki:

"Szeptember 13-án, vasárnap este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája egyik pedagógusának pozitív eredményt hozott a koronavírus tesztje. Ő már a múlt héten nem volt iskolában, szeptember 5. óta táppénzen van. A járási népegészségügyi osztály tisztiorvosának közreműködésével azt a hét osztályt, akikkel szeptember 3-án és 4-én még volt órája, hazabocsátotta ma reggel az iskola. Természetesen amíg a szülők nem tudnak értük jönni, felügyeletet biztosít a diákok számára az intézmény. Az osztályok és az érintett tanárral kontaktált további öt pedagógus egy hétre járványügyi megfigyelés alá kerülnek, és ez alatt az idő alatt digitális oktatást rendelnek el számukra."

Az intézmény a köznevelési intézmények számára kiadott eljárásrend szerint azonnal megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés.

Forrás: Pécsma.hu/Pécsi STOP

(Címlapkép: Google Street View)