Kötelező lesz a maszkviselés a Pécsi Tudományegyetem bizonyos helyein

2021. szeptember 12. 18:00 2021. szept. 12. 18:00

Bár a PTE információi szerint az egyetem polgárainak jelentős része rendelkezik védettséggel, de tekintettel az új variánsra, szigorít az egyetem.

Hétfőtől bizonyos helyeken kötelező lesz az orvosi maszk használata a Pécsi Tudományegyetemen – írja a Portfolio.

Az egyetem szerint a hallgatók jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, de „tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent Delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE operatív stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében” 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új maszkviselési szabályokat határozott meg.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a következő esetekben:

  • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon (ezt külön EMMI rendelet szabályozza);
  • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (például előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt;
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során
  • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések alatt, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

Forrás: Portfolio

Nyitókép illusztráció, forrás: pixabay.com