Kövér Lászlót veti be a Fidesz Szigetváron

2019. szeptember 14. 07:45 2019. szept. 14. 07:45

Szombat este Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke vendégeskedik Szigetváron Simon János, a kormánypárt helyi polgármesterjelöltje meghívására.

A jeles eseményt Nagy Csaba megyei Fidesz-elnök promózta meg a Facebook-oldalán. E szerint kövér szeptember 14-én 17 órakor puffogtatja majd a kampánypaneleket a Szigetvári Házasságkötő és Rendezvényteremben. A házigazda Simon mellett Nagy Csaba lesz.

Simon János kapcsán érdekesség, hogy a 2014-es önkormányzati választás előtt, KDNP-s alpolgármesterként szakított a helyi Fidesszel, és inkább a Jobbikkal alkottak meg egy választási szövetséget, amelynek ő volt a polgármesterjelöltje.

A független Vass Péter vezette Szigetváron is ellenzéki egység várja az október 13-át. Amint azt korábban írtuk, a városvezető mögé a Momentum, a DK, a Jobbik, az MSZP is beállt, valamint két civil szervezet jelezte, nem indít ellene jelöltet.

Baranyában Pécsett, Komlón és Szentlőrincen is összekovácsolódott az ellenzék. A baranyai megyeszékhelyen a Mindenki Pécsért Egyesület zászlaja alatt tömörülnek az ellenzéki aspiránsok, Komlón a Komló Összeköt Egyesület váltaná a Fideszt. Szentlőrincen a DK, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Jobbik állt be a független Koltai Péter mögé, aki az ellenzéki pártok támogatásával kívánja megőrizni polgármesteri székét. 

Forrás: Pécsi STOP