Közbiztonsági centrumot alakítana ki Meszesen az önkormányzat

2020. június 5. 16:58 2020. jún. 5. 16:58

Helyszínbejárást tartott Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba alpolgármesterek, a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a pécsi közgyűlés Mindenki Pécsért Jobbik frakciójának tagjai pénteken Pécs-Meszesen, egy önkormányzati tulajdonú ingatlannál, melyből közbiztonsági centrum kialakítását tervezik.

A Mindenki Pécsért Jobbik frakciójának közleménye szerint a Szeptember 6-a téren található ingatlannak jelenleg nincs funkciója. 

"Azt a koncepciót dolgoztuk ki, hogy egy közbiztonság szempontjából problémás területen egy helyen, egy ingatlanban legyenek jelen a rend fenntartásában érintett szervek. Egy Pécs-keleti közbiztonsági centrum kialakítása mellett döntöttünk, amelynek jó helyszíne lehet ez az épület"

- fogalmazott Fogarasi Gábor, a pécsi közgyűlés Jobbik frakciójának vezetője. A környéknek állandó rendőri jelenlétet adó közbiztonsági iroda kialakítása egyébként már a májusi városinfón szóba került

Fotó: Mindenki Pécsért - Jobbik 

Hozzátette: frakciójuk, Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba alpolgármester, valamint a hatóságok képviselői pénteken délelőtt a helyszínen egyeztettek. Az érintetettek most közösen vizsgálják az épület alkalmasságát, valamint azt, hogy milyen átalakításokat igényel az ingatlan, hogy maradéktalanul betölthesse a neki szánt funkciót.

Fotó: Mindenki Pécsért - Jobbik 

A Jobbik frakcióvezetője elmondta: a cél az, hogy a lehető leghamarabb megvalósuljon ez a közbiztonsági centrum, amelynek komoly szerepe lehet abban, hogy a problémát helyben tudják kezelni az érintettek.

 
 

Forrás: Pécsi STOP