Közel kétszáz rászoruló pécsi család kap ingyen tűzifát idén

2020. november 30. 15:04 2020. nov. 30. 15:04

A kiválasztott családok részére december 10-től kezdik el kiszállítani a kályhakészre hasogatott tűzifát.

A pecsma.hu cikke szerint idén télen is több száz nehéz sorsú pécsi juthat ingyen tűzifához az önkormányzat jóvoltából. Az adományokat ebben az évben is főként azok a családok kapják, akiket az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, valamint a pécsi területi szociális központok munkatársai választottak ki az általuk ismert kliensek közül. 

Mindezek mellett az önkormányzati képviselők is javaslatokat tehettek arról, hogy a körzetükben élő rászoruló családok közül kik kapjanak ingyen tűzifát. 

A cikk szerint nagyjából 200 pécsi család részesül ebben a juttatásban az idei télen, egy-egy család másfél köbméternyi tűzifa-adományt kap az adventi időszakban. A tűzifát kályhakészre hasogatva szállítják majd ki az érintettekhez december 10-től. 

A pecsma.hu a Biokom Nkft-től megtudta, idén is a városi parkok fáinak metszéséből, illetve az erdőgazdálkodási munkákból származó faanyagokból állítják össze a tűzifa-rakományt, a városüzemeltetésért felelős cég az idei téli, valamint a jövő koratavaszi időszakra már el is különítette a szükséges faanyagot.

 

Címlapkép: Illusztráció - pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu