Közel négyszáz pécsi vett részt az új vásárcsarnok lakossági bejárásán

2021. július 17. 20:10 2021. júl. 17. 20:10

Erről számolt be a Facebookon Péterffy Attila polgármester, aki képeket is csatolt a bejegyzéshez.

Pénteken az árusok, szombaton pedig az előzetesen regisztrált pécsiek vehettek részt lakossági bejáráson az új pécsi vásárcsarnok munkálatain. Pécs polgármestere, Péterffy Attila és a PécsMa is arról számolt be, hogy alaposan felkeltette a pécsiek érdeklődését, hogy személyesen is szemügyre vehették az építkezési munkálatokat. A polgármester azt írta a Facebookon, hogy összesen közel négyszázan vettek részt az eseményen, ahol félóránként váltották egymást a csoportok. Az egyik csapathoz pedig a polgármester is csatlakozott. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A bejárásról pedig ezt írta:

"Azt elmondhatom Önöknek, hogy igazán látványos szakaszánál tart az építkezés. Impozáns épület lesz és már most lehet érezni rajta, hogy igazi közösségi terként fogja szolgálni a pécsieket, amire joggal lehetünk büszkék. Alig várom, hogy itt válogathassak a hétvégi családi ebédhez a helyi termékek közül alapanyagokat!"

 

 

A PécsMa beszámolója szerint az épületben a fémvázas szerkezetek már állnak, ezek fognak gipszkarton falakat kapni, amelyek kijelölik majd az üzletek – például pékség, hentes – helyét. Hamarosan kialakítják majd a szociális helyiségeket, de lesznek szervízfolyosók, és hűtőkamrák is. Sőt, az épület észak-keleti oldalán egy étterem is létesülni fog, a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratnál pedig egy gyógyszertár.

A kivitelező szerint, ha minden jól halad továbbra is, akkor az idei év végén, a jövő év elején átadhatják az önkormányzatnak az épületet.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

 

Forrás: Péterffy Attila Facebook, pecsma.hu

Nyitókép: Péterffy Attila Facebook