Közeledik a halottak napja, így változik a pécsi köztemetőnél a közlekedés

2020. október 28. 14:11 2020. okt. 28. 14:11

A Siklósi út egy része parkolóvá válik, a Nagyárpádi út egy szakaszán pedig tilos lesz megállni október 30-án reggel és november 1. késő este között.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a pécsi köztemető körzetében több helyen megváltozik a közlekedés, erről a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság adott ki közleményt

Mint írják, október 30-án 9 órától november elseje 21 óráig a Siklósi úton a Kanizsai Dorottya úttól számított 30 métertől a temető déli bejárata előtti 30 méterig terjedő útszakasz jobb oldali külső forgalmi sávjában lehet parkolni. A fentebbi időszak ideje alatt a kijelölt útszakaszon a "megállni tilos" jelzőtáblák hatályát feloldják.

A forgalomkorlátozás ideje alatt a Kanizsai Dorottya út és a temető déli bejárata közötti útszakaszon 40 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben.

Október 30-án reggl 9 órától november 1. 21 óráig tilos lesz megállni a Nagyárpádi út Faiskola utca és Kemény Zsigmond utca közötti szakaszának mindkét sávjában, valamint "gyalogosátkelés" táblát is kihelyeznek.

Ugyanezen időszakon belül a Siklósi úti Shell benzinkút és a temető északi bejárata közötti útszakaszon a "megállni tilos" jelzőtábla hatályát feloldják.

 

Címlapkép: Illusztráció/pexels.com CCO

Forrás: Pécsi STOP/police.hu